«Έχω πει με σαφήνεια ότι θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και με όποια θεσμική δυνατότητα έχουμε, για να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία… γιατί κάποιους τους φοβίζει αυτός ο αγώνας; Σήμερα για παράδειγμα ήμασταν έξω από το Τζάνειο για να υπερασπιστούμε τη Δημόσια Υγεία σε μεγάλη συγκέντρωση. Θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή να δίνουμε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες» είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης στο Attica tv και στην εκπομπή Casus Belli.

O βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «θεσμική εκτροπή είναι το να παρακολουθεί η κυβέρνηση υπουργούς, τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους και μια σειρά από άλλα στελέχη. Αγριότητα είναι η περικοπή μισθών και συντάξεων που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, οι απολύσεις που έγιναν και που γίνονται ακόμα και η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική που μας επιβλήθηκε… Αυτή είναι αγριότητα και αυτή την αγριότητα εμείς με ηρεμία και με δυναμισμό θα την αντιμετωπίσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή».

Για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη επισήμανε πως η κυβέρνηση αποφεύγει να κάνει «ουσιαστικό διάλογο», παρ’ όλα αυτά όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα κυριαρχήσει η λογική στην κυβέρνηση» και ότι θα κάνει «έστω και τώρα τις τροποποιήσεις εκείνες, ώστε να μπορέσει η τροπολογία να ψηφιστεί από όλους και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτικό μέτωπο απέναντι στις χρυσαυγίτικες ιδεολογίες». Επιπλέον δήλωσε αντίθετος με πιθανές παρερμηνείες ή κρίσεις δικαστών που θα αποφασίζουν τον αποκλεισμό ή τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τη δική του πρόταση, η οποία τονίζει ότι σχηματισμοί με ιδεολογίες ναζισμού και ρατσισμού πρέπει να αποκλειστούν από την κάθοδο στις εκλογές.

Για την ανέξοδη κριτική που ακούγεται από στελέχη της ΝΔ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εξοπλισμών, ξεκαθάρισε πως «ψηφίζουμε τις αμυντικές δαπάνες που είναι μέσα στα δημοσιονομικά δεδομένα που μπορεί να έχει η χώρα». Στα δε περί «πατριωτισμού», υπενθύμισε τη ρητορική της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις, για τα ελληνοτουρκικά που κάποιοι από τη ΝΔ έλεγαν ότι πιστεύουν πιο πολύ τον κ. Ερντογάν παρά τον κ. Τσίπρα και ότι πρόσφατα υπουργός της κυβέρνησης είπε ότι πρέπει να πάρει όπλα η Τουρκία από τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο «ξεφεύγει από την εθνική γραμμή που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 και ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα».

«Κλείνει ο πολιτικός κύκλος αυτής της κυβέρνησης κι οι αθλιότητες των χαρακτηρισμών ότι κάποιοι …δεν είναι πατριώτες, ελπίζω να εξαλειφτούν από την πολιτική ζωή του τόπου. Να μην ξεχνάμε ποιοι πολιτικοί και ποιες πολιτικές οδήγησαν τη χώρα σε χρεωκοπία, ποιοι υποβάθμισαν την αμυντική θωράκιση της χώρας, ποιοι υποβάθμισαν τις αμοιβές των στρατιωτικών».

Χαρακτήρισε σαν «μεγάλο πολιτικό δώρο» προς την προοδευτική παράταξη και την Αριστερά την αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού για το ΕΑΜ της αναγνωρισμένης Εθνικής Αντίστασης, που στους κόλπους του υπήρξαν και κεντρώα και συντηρητικά στελέχη και κάλεσε αυτούς της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς που είχαν ταυτιστεί με τον κ. Μητσοτάκη να δουν τι κρύβεται πίσω από το προσωπείο του δήθεν «μεταρρυθμιστή» και φιλελεύθερου … να δουν τη γειτνίαση με την ακροδεξιά και τον κ. Καρατζαφέρη».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί: