Στις τελευταίες εξελίξεις με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αναφέρθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤΕΝΝΑ, δηλώνοντας την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εθνική συνεννόηση και διεθνοποίηση του προβλήματος. Η στάση της κυβέρνησης βέβαια, που προτιμά αντί για την ενημέρωση τις μυστικές συναντήσεις και οι αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών της (άλλα να λένε οι Δένδιας,Γεωργιάδης, Βορίδης, Βαρβιτσιώτης κ.ο.κ.) δεν βοηθούν, η δε εξέλιξη με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αποτελεί ιστορική κηλίδα στην πλάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι που δεν έγινε με καμία ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 100 χρόνια .

Ερωτώμενος για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, χαρακτήρισε προβληματική την ενημέρωση λόγω της προπαγάνδας που διαχέεται από τα ΜΜΕ, εμφανίζοντας μια εικονική πραγματικότητα. Επικαλέστηκε δε ως παράδειγμα την απόκρυψη στοιχείων, όπως της πρόσφατης έρευνας της Pulse για το ΕΒΕΑ όπου το 57% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι ή την πρόβλεψη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής περί ανεργίας ύψους 31,2% στο τέλος του έτους.

Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν στον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιφυλάσσει η κυβερνητική πολιτική, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα της φορολόγησης των «αδήλωτων» αναδρομικών 71.000 συνταξιούχων, καθώς και με βάση την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να επιστρέψει τα αναδρομικά και σε όσους δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, χωρίς να ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους με άσκοπες και δαπανηρές νομικές διαδικασίες. Στην περίπτωση δε που η κυβέρνηση επικαλεστεί ταμειακό πρόβλημα για την επιστροφή, να ενεργοποιήσει τη διαδικασία συμψηφισμού του ποσού που αναλογεί σε κάθε συνταξιούχο σαν επιστροφή, με την πληρωμή των φορολογικών του υποχρεώσεων.