«Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή One Talk του ONE TV. Προκάλεσε όποιον υποστηρίζει το αντίθετο να προσκομίσει ως απόδειξη «έστω και ένα στοιχείο, με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση». Παρουσίασε δε επίσημο έγγραφο με στοιχεία που αφορούσε πρόσφατο εκτελεσμένο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ευάλωτης οικογένειας στο νομό Κορινθίας.

Παρά τις λεκτικές αμφισβητήσεις από καλεσμένους και παρουσιαστές, παρά τη γενικολογία περί πλειστηριασμών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σκόπιμης απόκρυψης ότι δεν αφορούσαν πρώτη κατοικία, στοιχεία δεν υπήρξαν και η αλήθεια έλαμψε. Ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν εκτελέστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε μάλιστα στον εκπρόσωπο της ΝΔ, να φέρει η κυβέρνηση διάταξη ώστε να καταγράφεται στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών αν το ακίνητο αφορά πρώτη κατοικία, καθώς και να δοθεί παράταση στους πλειστηριασμούς μέχρι τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

«400 εκατομμύρια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει… Το υπουργικό συμβούλιο που χρωστά 12 εκατομμύρια δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στις τράπεζες δεν χρωστάμε, για αυτό δεν μας έχουν στο χέρι» είπε στη συνέχεια.

«Η μόνη δύναμη που εγγυάται πολιτική σταθερότητα και δημιουργία κυβέρνησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θέλουμε να κάνουμε κυβέρνηση νικητών και περιμένουμε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη θέση του» τόνισε και εκτίμησε ότι «υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ που θα τιμήσουν αυτά που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι “ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” και δεν θα ξαναφέρουν τον Μητσοτάκη στην κυβέρνηση… Έχουμε την πιο “δεξιά” κυβέρνηση από το 1974 και μετά…»

Κλείνοντας χαρακτήρισε ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση τα θέματα του ιδιωτικού χρέους, των μισθών και της ακρίβειας. «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μνημόνια, όπως έκαναν άλλοι κατά το παρελθόν. Έχουμε δεσμευθεί με τις προτάσεις μας, που καθημερινά εξειδικεύουμε, ότι μπορούμε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, τους μισθούς και τους πολίτες από την ακρίβεια και αυτή είναι η διαφορά μας από τη ΝΔ…».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο: