Πρωτοφανείς πρακτικές για τη χώρα, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης, τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα με το οποίο όπως είπε “καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας και με το οποίο θα μπορεί μια τράπεζα να κηρύξει σε πτώχευση τους πολίτες”. Ο βουλευτής, στη συνέντευξή του στο KONTRA CHANNEL, σημείωσε την αντίθεση προς το νομοσχέδιο, που εξέφρασαν η πλειοψηφία των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων με τις τοποθετήσεις τους στη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οι οποίοι “έχουν καταλάβει τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται με τις πτωχεύσεις, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς”.

“Η ΝΔ εξυπηρετεί συγκεκριμένα τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα δίνει με συγκεκριμένες διατάξεις τη δυνατότητα σε ασφαλιστικές εταιρείες να αυξάνουν τα ασφάλιστρα σε βάρος των καταναλωτών”, συνέχισε ο Τρ. Αλεξιάδης. Κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ πριν το 2015, αλλά και την τωρινή.

Επί ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά νομοθετημάτων, όπως ο “εξωδικαστικός συμβιβασμός” και “ο νόμος Φλαμπουράρη”, δημιουργήθηκε ένα πλήρες πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, για πρώτη φορά νομοθετήθηκε προστασία της πρώτης κατοικίας σε επιχειρηματικά δάνεια, όπως και επιδότηση ενοικίου για αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα πληρωμής, σε αντίθεση με την πολιτική της ΝΔ την περίοδο πριν το 2015, που παρέδωσε την κατάσταση με την προστασία της πρώτης κατοικίας να έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2014, την δε τωρινή περίοδο φέρνει προ ψήφιση τη φτωχοποίηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Η σοβαρή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση, τόνισε στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης. Υπενθυμίζοντας τις ακραίες συμπεριφορές και τις εξαλλοσύνες του παρελθόντος από στελέχη της ΝΔ, κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει πορεία και να ξαναδεί το θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των συμβούλων του πρωθυπουργού, με τον παλαιότερο να ομιλεί για καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και να αποπέμπεται, τον νεότερο να ομιλεί για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, σε συνδυασμό με την “εύλαλη” σιωπή των εσωτερικών βαρονιών της ΝΔ , των “υπερπατριωτών” και των “μακεδονομάχων”, προμηνύουν δύσκολο μέλλον και για την κυβερνώσα παράταξη, αλλά και για τη χώρα.

“Τα δυσμενή γεγονότα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, της καταπάτησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της σύγκρουσης πολεμικών πλοίων που προσπάθησε να αποκρύψει η ελληνική κυβέρνηση, το άνοιγμα της Αμμοχώστου αποτελούν τις πλέον δυσμενείς εξελίξεις από το 1974 και μετά”, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά εδώ και καιρό να κινηθούν οι διαδικασίες των κυρώσεων ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα, “χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής πολιτικής αποτελούν οι χειρισμοί της στο ζήτημα των κυρώσεων” , συνέχισε ο βουλευτής, καταδεικνύοντας την έλλειψη σοβαρότητας στην αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων, “στην αρχή η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν είναι στην ατζέντα μας οι κυρώσεις και ότι δεν θεωρούν ότι είναι σημαντικό, μετά είπε ότι ζητάει κυρώσεις, αλλά ήρθαν κύκλοι της γερμανικής προεδρίας και είπαν ότι δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο…”

Κλείνοντας με τη φράση “Δεν μπορούμε να υποχωρούμε διαρκώς” , κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει θετικά στην κλήση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και στη δημιουργία εθνικού μετώπου, που να μπορέσει να στείλει ισχυρό μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης και στην Ευρώπη και στην Τουρκία, χαράζοντας τις κόκκινες γραμμές της χώρας.