Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά, λόγω κορονοϊού, μέτρα, τόνισε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομέαρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης,  καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Ο Βουλευτής, αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους ειδικούς επιστήμονες και στα μέτρα που ζητούν να εφαρμοστούν. Στη συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα, στον οικονομικό τομέα, να διευκολυνθούν κυρίως οι πληττόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω αναγκαίων αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, στη διεκπεραίωση διαδικτυακά των αναγκαίων διαδικασιών για τη συνέχιση  του επαγγέλματος τους με άλλες μορφές, αποκλείοντας την αυτοπρόσωπη παρουσία στελεχών τους στις διάφορες υπηρεσίες.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης , σε αντίθεση με την αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ κατά  το παρελθόν, φαίνεται στη στήριξη που παρέχει σε όλα τα μέτωπα, στο εθνικό, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, αλλά  και στην κρίση με τον κορονοϊό, ενώ κλείνοντας κάλεσε την κυβέρνηση, λόγω της απειλής να τιναχτεί στον αέρα όλη η οικονομία, να θέσει ανοιχτά στα Ευρωπαϊκά συμβούλια το θέμα της αναδιάρθρωσης  των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα υπό άλλες συνθήκες.