Για επιβεβαίωση του αθωράκιστου ΕΣΥ που έχει εντοπίσει εδώ και ένα χρόνο στις παρεμβάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, μίλησε με αφορμή την ασφυξία και την έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Η παράθεση αριθμών από κυβερνητικής πλευράς, για πολύ περισσότερες των χιλίων ΜΕΘ δεν συνάδει με την οριακή κατάσταση πλέον των γεμάτων ΜΕΘ στην Αθήνα και αποδεικνύει πως «άλλα έλεγε η κυβέρνηση και άλλα αποδεικνύουν σήμερα οι αριθμοί» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας ότι εκπρόσωποι του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μιλούν πλέον για τη χρησιμοποίηση χειρουργικών κρεβατιών και χώρων ανάνηψης ως ΜΕΘ. «Τώρα πρέπει να δώσουμε όλοι την μάχη, να εμβολιαστούμε, να πάρουμε όλα τα μέτρα προστασίας και η κυβέρνηση να αποφασίσει, ο ιδιωτικός τομέας της υγείας – ο οποίος είχε αυτό το διάστημα και φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλου είδους ενισχύσεις, και υπερκέρδη και πάρα πολύ μεγάλο τζίρο κ.λπ. – θα συμβάλει επιτέλους στον αγώνα αυτού του πολέμου, που έχουμε κατά του covid-19 ή θα εισπράξει περισσότερα από ότι εισέπραττε πριν;»

Σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημ. Κουφοντίνα, ο Τρ. Αλεξιάδης εκφράζοντας την πίστη του στην αποτελεσματικότητα των κοινωνικών συλλογικών αγώνων και όχι στις ατομικές «λύσεις» με τα 45αρια και τις εκτελέσεις, δήλωσε «αυτή τη στιγμή υπάρχει καταπάτηση νόμων, καταπάτηση δικαιωμάτων και δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που το λέει αυτό, το λένε επιστημονικοί φορείς από το χώρο της δικαιοσύνης, το λένε ακόμα και στελέχη της ΝΔ. Καταλαβαίνουμε ότι λόγω της σειράς προβλημάτων, οικονομικών και άλλων, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση θέλει και ποντάρει στην κοινωνική ένταση». Στην παρατήρηση δε ότι στις μεγάλες συγκεντρώσεις στη Αθήνα συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «πως δεν συμμετείχε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν πολίτες, συμμετείχαν πολλές οργανώσεις, στελέχη από το δικηγορικό σύλλογο, συμμετείχαν πολίτες οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει νεκρός και πρέπει να δοθεί λύση. Το ξαναλέω: Η κυβέρνηση επιδιώκει την κοινωνική ένταση. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή την περίοδο, αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι συγκρούσεις και ένταση στους δρόμους, χρειάζεται ηρεμία».

Όσον αφορά τα επεισόδια και τις επιθέσεις που σημειώνονται και τα οποία κλήθηκε να καταδικάσει, υπενθύμισε στον παρόντα βουλευτή της ΝΔ ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα ταυτίσω τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών με τους ακραίους, τους φανατικούς, τους τρομοκράτες που πετούσαν βόμβες μολότοφ σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κάνανε επιθέσεις, αλλά κάποια στιγμή κ. Οικονόμου», αναφερόμενος σε προσωπική του περιπέτεια «βρείτε και στείλτε μου την ανακοίνωση που έβγαλε η ΝΔ όταν έστειλαν επιστολή με σφαίρα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών με απειλές μαφιόζικες για την οικογένειά του. Τότε η ΝΔ επέλεξε την εύλαλη σιωπή. Τώρα απαιτεί από εμάς, να παίρνουμε θέση για οτιδήποτε. Εμείς παίρνουμε σαφέστατη θέση κατά των επιθέσεων και ειδικά κατά των επιθέσεων σε αστυνομικούς. Πρέπει να δούμε πως θα θωρακίσουμε τη δημοκρατία, όχι να προσπαθήσει να ταυτίσει ο ένας τον άλλον με δύσκολες καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν άνθρωπο που κινδυνεύει να πεθάνει, ζητούμε να τηρηθεί ο νόμος και όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιστημονικοί φορείς κ.ά. Είναι λάθος η δημοκρατία να φορτωθεί με τον θάνατο ενός ανθρώπου. Όπως στο παρελθόν στελέχη της ΝΔ το 1996, ο τότε αρχηγός της ΝΔ και ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ. ζητούσαν από τη κυβέρνηση να κάνει τις αναγκαίες ενέργειες για θέματα φυλακισθέντων χουντικών, ζητούμε τώρα από την πολιτεία να πάρει εκείνα τα μέτρα, να εφαρμόσει τον νόμο, να δώσει λύση σε ένα δύσκολο θέμα, δεν πρέπει η δημοκρατία μας αυτή την περίοδο να φορτωθεί με έναν θάνατο».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης έψεξε την διοίκηση της ΕΡΤ για την απόφασή της να μη μεταδώσει την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το σύστημα υγείας από τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας στους παρουσιαστές της εκπομπής τους αγώνες που έδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το οποίο κατάφερε να ανοίξει ξανά την ΕΡΤ, όταν άλλες πολιτικές δυνάμεις επέλεξαν να την κλείσουν…