«Η υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών που ακολουθούν μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες,  αποτελεί τη σωστή πρακτική για την αντιμετώπιση της απώλειας πολυτίμων εσόδων για το Δημόσιο», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Καναλιού Ένα του Πειραιά ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας τη μελέτη της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια  στην απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ της τάξης των 5,3 δις το 2019, υπενθύμισε ότι η συνολική ετήσια απώλεια εσόδων της χώρας ανέρχεται περίπου στα 15 δις, αν συνυπολογιστεί η απώλεια εσόδων λόγω διαφθοράς, η φοροδιαφυγή στους άμεσους και στους έμμεσους φόρους κ.α.

Σχετικά με την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι δήθεν «έχει βγει στα κάγκελα» και ότι κατηγορεί ασύστολα την κυβέρνηση, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι η κριτική που δέχεται από τον απλό λαϊκό κόσμο είναι σε πλήρη αντιδιαστολή, «ο κόσμος ζητά να αυξηθεί η ένταση του αντιπολιτευτικού μας λόγου και η οξύτητα της κριτικής προς την κυβέρνηση».

Η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να διαχειριστεί την κρίση και το τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες  ζωές, έρχεται να συμπληρωθεί με τις αστειότητες που ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό. Τόλμησε να εξομοιώσει την παροχή φροντίδας σε ασθενή εντός και εκτός ΜΕΘ και ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τον μεν παρουσιαστή της εκπομπής να αναζητήσει έστω και έναν από τους γιατρούς του Πειραιά που να επιβεβαιώνει την πρωθυπουργική ρήση, τον δε κ. Μητσοτάκη να επισκεφτεί τα δημόσια νοσοκομεία και να βρει αυτόν που θα τον επιβεβαιώσει ανάμεσα στους γιατρούς που εργάζονται εκεί…

Στην κατάρρευση του μυθικού αφηγήματος της ΝΔ περί μείωσης των φόρων και ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης,  έρχεται να προστεθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ «μια βάρβαρη φορολογική επιβάρυνση, μια βάρβαρη επιβολή μέτρου στους πολίτες» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος θέλοντας να τονίσει την αντίφαση της τότε και της σημερινής κριτικής δήλωσε «Όταν εμείς εναρμονίζαμε το φορολογικό σύστημα της Ελλάδος με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, δηλαδή βάλαμε τέλος στην πλαστική σακούλα, μας έκαναν κριτική για «φορολαίλαπα και για διάφορα πράσινα και γαλάζια άλογα». Το τέλος στην πλαστική σακούλα το ψήφισε η ΝΔ και όταν ήρθε στην κυβέρνηση το αύξησε σαν φορολογική επιβάρυνση. Δεν είπαμε τίποτα γιατί σωστά έκανε και το αύξησε. Όταν κάναμε εμείς αυτή την ενέργεια μιλούσαν για «φορολαίλαπα» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα με αυτό το μέτρο δεν τρέχει τίποτα».

Αναφερόμενος δε στις επιμέρους παραμέτρους της επιβολής του βάρβαρου χαρατσιού, μίλησε για επιβάρυνση που θα υποστούν οι φορολογικές υπηρεσίες και την οποία σωστά τόνισε σε ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη της Αριστεράς «ΑΣΚΙ Εφοριακών»,  καθώς και στον κίνδυνο που θα διατρέξουν κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί, όταν βεβαιωθούν τα χρέη και ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες κατασχέσεων, αν δεν έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ώστε να προστατεύονται μέχρι του ποσού των 1250 ευρώ. «Η αποτελεσματικότητα ενός φορολογικού μέτρου δεν πρέπει να συνδέεται με μια βάρβαρη ποινή. Η επιβολή του νόμου με βάρβαρες υπερβολές δεν έχει σχέση με τον πολιτισμό των ημερών μας» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Σχετικά με την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και για την οποία κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι ως «εισαγόμενη», ο Τρ. Αλεξιάδης ήταν κατηγορηματικός «Η κυβέρνηση απεμπολεί τις δυνατότητες που έχει μέσω μέτρων και ελέγχων να παρέμβει στην αγορά, δίνοντας λάθος μήνυμα σε λαθρέμπορους και σε μεγάλους επιχειρηματίες, που μέσα από λογικές μονοπωλίων και εναρμονισμένων καρτέλ, ωφελούνται από την αύξηση των τιμών.  Πάρα πολύ επίκαιρο και λόγω των καιρικών συνθηκών, αύριο κιόλας να μειώσει τον φόρο στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης. Η άνοδος των τιμών θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ανταγωνιστικότητας, ειδικά στις μικρές και στις μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας σε σχέση με επιχειρήσεις άλλων χωρών».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αστυνομικά τμήματα του Πειραιά. «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της ΝΔ για « νόμο και τάξη» στην περιοχή μας δεν βλέπουμε να γίνονται πράξη». Υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει σωρεία ερωτήσεων και αναφορών στη Βουλή, ότι έχει προτείνει την  κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όσους υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και στο υπουργείο Υγείας και τόνισε την ανάγκη καλύτερης αξιοποίησης και ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων έχουν σαν αποτέλεσμα και την ελλιπή αστυνόμευση της πόλης.