Μέτρα της τελευταίας στιγμής που δεν αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη μείωση του εισοδήματος των πολιτών, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΡΤ.
Παράλληλα το γεγονός ανέδειξε, όπως είπε, πέρα από την προχειρότητα, την ανικανότητα και τον πανικό τους για την επερχόμενη εκλογική συντριβή, την για άλλη μια φορά παραβίαση των όρων και των ηθών της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της πολυδιαφημισμένης «ορθής νομοθέτησης της κυβέρνησης των …αρίστων» με την απρέπεια να διαπράττεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που τελευταία μέρα και τελευταία ώρα της συζήτησης, ανακοίνωσε μέτρο που δεν κοστολογείται και δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2023 !

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στην ερώτηση αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, δεν απάντησε στην καταγγελία ότι παρακολουθούνται υπουργοί, ενώ συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν ότι κρατικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν υπουργό. Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την πολιτική ζωή και τη χώρα στο βούρκο.

Αναφερόμενος στις ερχόμενες εκλογές δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, ώστε να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και δεσμεύεται ότι μαζί με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις θα φτιάξει κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση. Όποιος έχει δυνατότητα να συμμετέχει στην κυβέρνηση και με δική του ευθύνη οδηγήσει τη χώρα ξανά σε εκλογές, θα πάρει και την ευθύνη για το τι θα γίνει.