Απέναντι στις προσπάθειες να σταματήσει η διερεύνηση του σκανδάλου, «η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει την έρευνα», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης.

Καλεσμένος σε εκπομπή του ΟΝΕ TV, o Βουλευτής χαρακτήρισε λανθασμένη την τακτική του πολιτικού συστήματος να μεριμνά για την κάλυψη των πολιτικών, σε περίπτωση ελέγχου και διώξεων, σε σχέση με τους απλούς πολίτες. Αναφερόμενος στο θέμα της ημέρας, είπε πως σύμφωνα με τη νομική διάσταση του θέματος που έδωσε ο κ. Τσοβόλας, υπάρχει ακόμη και θέμα ακυρότητας, στηλιτεύοντας την προσπάθεια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να εξαιρέσουν από την Επιτροπή δυο πολύ ικανά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν κυβερνήσεις και Υπουργοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που παρενέβησαν στο έργο της δικαιοσύνης και στο έργο ελεγκτικών υπηρεσιών, όπως στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ που «κρατήθηκε στο συρτάρι», σε αντίθεση με  τη λίστα Μπόργιανς, που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε απευθείας στους οικονομικούς εισαγγελείς χωρίς να περάσει από Υπουργικά γραφεία. 

Σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, χαρακτήρισε δυσμενή και αρνητική εξέλιξη το πάγωμα των διαπραγματεύσεων προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. «Στην  περίπτωση που η συμφωνία δεν προχωρήσει και έχουμε ξανά ακραίες φωνές στη γειτονική χώρα», είπε, «αυτοί που ήταν κατά της συμφωνίας, πρέπει να κληθούν να απαντήσουν τι θα κάνουν». Κλείνοντας, δήλωσε πως με την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, προκαλείται ο φόβος αν «ο ελληνικός στρατός και η ελληνική αεροπορία, με τα συγκεκριμένα καθήκοντα που έχουν, φύγουν από τη γειτονική χώρα, να αντικατασταθούν από τον τουρκικό στρατό». 

 

https://youtu.be/p0vlSD4gEDk