«Κρύβονται πίσω από τυπολατρίες και δικαιολογίες. Να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το ποιος είχε δώσει εντολή παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και αν παρακολουθούνται στην χώρα μας πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Είναι θέμα δημοκρατίας, δεν είναι ένα απλό ζήτημα», τόνισε σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι Ένα του Πειραιά οβουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τρύφων Αλεξιάδης

«Ο πρωθυπουργός με τη στάση του εκθέτει παγκοσμίως τη χώρα», συνέχισε και αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, όπως αυτό στους New York Times, που τυγχάνει να μην είναι …κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε «Θέλουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν τα σκάνδαλα και τη δικαιοσύνη να κινηθεί γρήγορα και να ρίξει άπλετο φως», ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η εν λόγω επιτροπή, αφού η κυβέρνηση θα έχει την πλειοψηφία και τη δυνατότητα χειρισμών και κωλυσιεργιών.

Για το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και  με αφορμή την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε ότι αντί της ενίσχυσης των πολιτών, ενισχύονται συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι και εκκρεμεί η φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας. «Σε δύσκολες οικονομικά περιόδους όπως τώρα, πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του δημοσίου και όχι να αποδυναμωθεί. Εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά και η οικονομική κρίση επαναφέρει αυτή τη συζήτηση στο τραπέζι. Η κυβέρνηση επέλεξε να μειώσει την παρέμβαση του δημοσίου μέσω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και θέλει να το κάνει και σε άλλους τομείς».

Επαναδιατύπωσε τις προτάσεις του για  μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και δέσμη μέτρων που θα εξασφαλίσει ελέγχους στην αγορά για το ζήτημα της αισχροκέρδειας, με σκοπό την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στις τιμές των προϊόντων που όπως ανέφερε, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να φτάσουν στο 28% σε πολλά προϊόντα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετώπισαν περιοχές του Κερατσινίου λόγω των πρόσφατων μεγάλων βροχοπτώσεων, ο Τρ.  Αλεξιάδης μίλησε για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα που να επιλύουν οριστικά το πρόβλημα.  Υπενθύμισε τα αρκετά έργα που έγιναν επί θητείας της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια, αλλά και την ανάγκη για περισσότερες παρεμβάσεις ώστε περιοχές που είναι δίπλα στην θάλασσα να μην παρουσιάζουν τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινούν πλειστηριασμοί για όσους χρωστούν στην εφορία και στα δημόσιο, ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στις εδώ και ένα χρόνο κατατεθειμένες, κοστολογημένες  και τεκμηριωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το θέμα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. «Το θέμα της ακρίβειας και του ιδιωτικού χρέους θα είναι τα βασικά ζητήματα στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Ζητώ από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους, καθώς είναι εφιαλτική κατάσταση και η τωρινή και αυτή που έρχεται. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πτωχευτικό δίκαιο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση αυτή την κατάσταση. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούμε δίπλα στην κοινωνία, δεν θα αφήσουμε συγκεκριμένα συμφέροντα να ωφεληθούν και από αυτή την κρίση».