Με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και τον διεθνή Τύπο να έχουν επιφέρει ένα θανάσιμο τραύμα στο έντεχνα φτιασιδωμένο προφίλ της κυβέρνησης, οι προσπάθειες στελεχών της ΝΔ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μοιάζει με μάταιο κόπο.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στο BLUE SKY,  ο  βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε για παρακρατικές ενέργειες που πλήττουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς και για την επιλογή του πρωθυπουργού να μετατρέψει την ΕΥΠ από υπηρεσία που προστατεύει το εθνικό συμφέρον ή διερευνά υποθέσεις προς όφελος του δημοσίου σε υπηρεσία που παρακολουθεί πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Με κορώνες περί εθνικής ασφάλειας, απορρήτου και ότι η ΕΥΠ έκανε θαυμάσια τη δουλειά της στον …Έβρο, ο παριστάμενος βουλευτή της ΝΔ προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συσκότιση και τη μη διερεύνηση των γεγονότων, με απώτερο σκοπό την προστασία του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, που είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε «Θέλουμε μια ΕΥΠ που να προστατεύει το εθνικό συμφέρον και όχι να γυρίσουμε στην εποχή Μαυρίκη κ.λπ. που η ΚΥΠ εξυπηρετούσε το δεξιό παρακράτος. Απαράδεκτο ότι καλούν τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί μυστικά στην Επιτροπή, σαν να έχει ευθύνη ό ίδιος,  απαράδεκτη και η στάση στελεχών της ΝΔ και νεοδημοκρατικών troll που διαχέουν άθλια υπονοούμενα. Με αυτά που κάνει η ΝΔ βλάπτει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Ο νέος, χωρίς συναίνεση από κανένα άλλο κόμμα, διορισμένος από τον πρωθυπουργό διοικητής της ΕΥΠ, γνωρίζει ότι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος της Βουλής, που σύμφωνα με το Σύνταγμα μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ήταν αντικείμενο παρακολούθησης και πως η δικαιοσύνη ελέγχει τη νομιμότητά της. Όταν λέει “κανείς δεν εξαιρείται”  σημαίνει ότι μπορεί να είμαστε αντικείμενα παρακολούθησης όλοι;».

Όσο για τη μεθόδευση που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την χρονική επέκταση της διερεύνησης των υποκλοπών, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «Δεν θέλουμε να χαθεί ή να κρυφτεί το τρέχον κύριο πρόβλημα. Να διερευνηθεί τώρα το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Θέλουμε να εξετάσουμε το σήμερα, ας πάνε μετά την έρευνά τους πίσω στο χρόνο, δικό τους πρόβλημα. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε τι σημαίνει δεξιό παρακράτος, ούτε το σύνθημα “o λαός  δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”».

Στο μεταξύ στο εσωτερικό της χώρας τα προβλήματα γιγαντώνονται, όπως ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης, με τον αριθμό των ΑΦΜ με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία να ξεπερνάει τα 4.100.000 και τη χιονοστιβάδα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών να έρχεται καταπάνω μας, την ώρα που ο διεθνής διασυρμός της χώρας, είτε μέσω δημοσιευμάτων των New York Times και του Politico είτε με τη δημοσίευση της επιστολής προς την Ευρωπαϊκή επιτροπή, έχει αποκλειστική υπεύθυνο τον κ. Μητσοτάκη.

Με την πολιτική των vouchers και των επιδομάτων να έχει αντικαταστήσει την κοινωνική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τον κυβερνητικό βουλευτή να ψεύδεται ασύστολα πως μέρος των επιδομάτων προέρχεται από τα …υπερέσοδα των μεγάλων εταιρειών ενέργειας , ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τη μεγάλη εν εξελίξει ληστεία. «Το ελληνικό δημόσιο δίνει από τα χρήματα του προϋπολογισμού σε παρόχους που καθορίζουν μόνοι τους, χωρίς παρέμβαση του δημοσίου, τις τιμές της ενέργειας στην αγορά. Πως γίνεται η τιμή της MWH να είναι 182 € στην Ισπανία και 616 € στην Ελλάδα; Δεν έχουν φέρει διάταξη για τη φορολόγηση των υπερκερδών στη Βουλή. Και χθες ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ένα νέο χαράτσι που θα επιβαρύνει σύμφωνα με τους υπολογισμούς 3-5 ευρώ τον μήνα κάθε λογαριασμό. Αντί για φορολόγηση των υπερκερδών επιβάλλουν νέο χαράτσι στους πολίτες, αυτή είναι η πραγματικότητα».