«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πολύ καλό υποστηρικτή στον χώρο της ΝΔ, τον κ. Σκυλακάκη, ο οποίος με τα στοιχεία που δημοσιεύει κατακρημνίζει το αφήγημα της ΝΔ, όπως για παράδειγμα στο θέμα των φορολογικών εσόδων. Αυτά που δημοσιοποίησε χθες αποδεικνύουν ότι το πρώτο τετράμηνο του 2023, εισέπραξαν 1,6 δισ. φορολογικά έσοδα πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού» τόνισε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Μας έλεγαν θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα πληρώσουμε λιγότερα. Παρότι έχει μειωθεί ο αριθμός των φυσικών προσώπων, έχει αυξηθεί το ποσό του ΕΝΦΙΑ που έχει βεβαιωθεί !» αποκάλυψε ο ΤΡ. Αλεξιάδης, ενημερώνοντας με τα επίσημα στοιχεία που το αποδεικνύουν τους παρουσιαστές και τον εκπρόσωπο της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: https://www.taxheaven.gr/news/63586/statistika-enfia-2023-kai-sygkrish-me-to-2022

και συμπλήρωσε «Να βγάζει κάθε μέρα τέτοια στοιχεία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Έχουν πιαστεί ψευδόμενοι από τις 18 Σεπτεμβρίου του ’22 – σας τα έλεγα από τότε σε συνεχείς παρεμβάσεις μου – διότι δεν υπάρχει κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και δεν ακούω πουθενά την ερώτηση για το πόση είναι η κοστολόγηση του προγράμματος της ΝΔ».

Επίσης, ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίσουν το σπίτι τους, ευνοεί τις ασφαλιστικές εταιρείες και αυτούς που έχουν μεγάλες περιουσίες, άρα «τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους».

«Εμείς δεσμευόμαστε για δίκαιο φορολογικό σύστημα. Δεν είναι μεσαία τάξη αυτός που έχει ακίνητη περιουσία 1 εκατομμύριο ευρώ, τον φόρο του οποίου μείωσε η ΝΔ. Δεν θα έχουμε ελαφρύνσεις στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες, θα έχουμε ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και στις άλλες φορολογίες στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα» είπε στη συνέχεια.

Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών υποστήριξε: «O στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι την Κυριακή να εκλεγεί μια κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία προοδευτικών δυνάμεων. Την Κυριακή ψηφίζουμε βουλευτές που θα στηρίξουν κυβέρνηση, διότι υπάρχουν και κόμματα που ζητούν την ψήφο του λαού και δεν τους νοιάζει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση…».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δημοσιεύσει 12 σημεία, τα οποία είναι βάση για προγραμματικές συγκλήσεις με άλλα κόμματα και εγώ δεν βρίσκω διαφορές από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν ψάχνουμε για αποστάτες όπως κάνουν άλλοι, αυτή την τεχνογνωσία την έχουν άλλες πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα» τόνισε.

Χαρακτήρισε “κορυφαίο” το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για το οποίο «η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφανθεί, αν κάποιοι θα φορέσουν “βραχιολάκια» και θα πάνε “πίσω από τα κάγκελα”…»

Δείτε αναλυτικά: