Έχει ο καιρός γυρίσματα… Καλεσμένος σε βραδινή πολιτική εκπομπή του ACTION 24, ο Τρύφων Αλεξιάδης άκουσε τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να εκφράζεται με καλά λόγια για τους μηχανισμούς μέριμνας για τους κοινωνικά ευάλωτους. Γεγονός που τον οδήγησε να υπενθυμίσει την άδικη και πικρόχολη κριτική που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό που κυβέρνησε, από στελέχη της ΝΔ – αλλά και από δημοσιογράφους, κάποιοι εκ των οποίων είναι τώρα βουλευτές της ΝΔ – για «καταστροφική επιδοματική πολιτική», την ώρα που προσπαθούσε να προστατέψει μέσω σειράς επιδομάτων ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Σχετικά με την ακρίβεια και την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της διαμόρφωσης των τιμών, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τις «χαρακτηριστικής κουφότητας» και εκτός πραγματικότητας δηλώσεις Γεωργιάδη, Σκυλακάκη περί “ευτυχισμένων καταναλωτών στα super market που φωτογραφίζονται μαζί του” ή περί “κοινωνικής πολιτικής μη μείωσης φόρων για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι”, που αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη αίσθησης σχετικά με  την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του κόσμου. Η άποψη που είχε εκφράσει ο παριστάμενος βουλευτής της ΝΔ ότι «μεσοσταθμικά, η άνοδος στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού έχει αρχίσει και ισοφαρίζεται σε κάποιο ποσό με την επιδότηση που δίνει το κράτος» (!!!) ήταν απλά μια επιβεβαίωση στα λεγόμενα του. 

Όσο για τα μέτρα που θα μπορούσε μια κυβέρνηση να πάρει με σκοπό την ανάσχεση του κύματος της ακρίβειας και την ανακούφιση του κόσμου, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε το λάθος που κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί με τις δηλώσεις τους περί εισαγόμενης ακρίβειας και αδυναμίας να παρέμβουν και μίλησε για τις δυνατότητες ενίσχυσης και εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά, αλλά και παρέμβασης του δημοσίου σε ότι αφορά την τελική τιμή της διαμόρφωσης του προϊόντος, με χαρακτηριστικότερη τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο καύσιμο κίνησης και στο καύσιμο θέρμανσης. Όσο για τα ερωτήματα αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις και το κόστος που θα επιφέρουν ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «Η απάντηση δόθηκε από τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών. Όταν βγαίνουν και μειώνουν φορολογικές επιβαρύνσεις, που αφορούν πλούσιους και πολύ πλούσιους,  λεφτά υπάρχουν. Επιμένουμε και καταθέσαμε ξανά  την τροπολογία, καλούμε τους βουλευτές της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να ψηφίσουν να γίνει άμεσα μια μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Είναι μεγάλο το κόστος; αν μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα κινηθεί ένας ολόκληρος κύκλος επαγγελμάτων που αυτή τη στιγμή, λόγω του μεγάλου κόστους δεν κινούνται, δηλ. υδραυλικοί, διανομείς, τα ίδια τα πρατήρια, συντηρητές καλοριφέρ, όλοι αυτοί που τώρα δυστυχώς δεν δουλεύουν επειδή δεν ανάβουν τα καλοριφέρ. Δεν δουλεύουν, δεν έχουν έσοδα, αλλά μέσα από αυτό τον κύκλο, μέσα από  τον τζίρο θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα και για το δημόσιο. Κυρίως θα καλυφτεί μια σημαντική ανάγκη για τους Έλληνες πολίτες, διότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να μπαίνουν στη λογική πόσο κοστίζουν. Σε εποχές πανδημίας να μην έχουμε ανθρώπους που κρυώνουν και φοβούνται να ανοίξουν το παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος τους ή άτομα με προβλήματα υγείας που να μη μπορούν να έχουν το στοιχειώδες αγαθό της θέρμανσης».

«Υποχρέωση της Πολιτείας η εξασφάλιση της υγείας, της παιδείας και της διαβίωσης των πολιτών», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης και μίλησε γενικότερα για τη δυνατότητα μείωσης των φόρων που επιβαρύνουν βασικά είδη της διατροφής και την επιτακτική ανάγκη αύξησης του βασικού μισθού. Ειδικότερα δε υπενθύμισε την Τροπολογία που έχουν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την απαλλαγή των συνταξιούχων από τη φορολόγηση των αναδρομικών τους, την Ερώτηση 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα με τα εισοδηματικά όρια για την απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. «Μέτρα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν, αφού  η κυβέρνηση έχει λεφτά για πλούσιους και για πολύ πλούσιους. Ας ευνοήσει τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα για τους οποίους τόσο αγωνία είχε».


Κλείνοντας μίλησε για «όσα τρομερά ακούστηκαν στη Σπάρτη, που δείχνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή και σε αυτό τον τομέα. Αν αυτά που ακούστηκαν ήταν ψέματα, τότε η ΝΔ ή οποιοδήποτε στέλεχος πρέπει να κινηθεί εναντίον του ψεύτη και να πει ότι συκοφαντείς μια ολόκληρη παράταξη. Αν είναι αλήθεια, πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη, διότι εδώ μιλάμε για διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Εμείς δεν κρατάμε  ίσες αποστάσεις, τις ευθύνες και της κυβέρνησης Καραμανλή και της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου  τις έχουμε αναδείξει».