Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (Δευτέρα, 15.07.19), ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο μύθο των «ικανών τεχνοκρατών» απέναντι στους συνδικαλιστές που επιλέγονται σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης, τονίζοντας πως «υπάρχουν πολλά παραδείγματα τεχνοκρατών που τα έκαναν κυριολεκτικά μούσκεμα» και πως «κάθε πολιτικός άλλωστε κρίνεται από το έργο που κάνει, όσο έχει την αρμοδιότητα».

Σχετικά με τη συνέπεια της ΝΔ στις προεκλογικές της εξαγγελίες, δήλωσε πως «Ήδη διαπιστώνουμε ασυνέπειες , πριν καν τις προγραμματικές δηλώσεις», αναφέροντας σχετικό παράδειγμα.

Αναφερόμενος στην κατανομή των φορολογικών βαρών ,υποστήριξε «πως δεν υπάρχουν καλοί και κακοί φόροι αλλά δίκαιοι και άδικοι φόροι», που ανταποκρίνονται ή μη στο πλαίσιο της συνταγματικής επιταγής. Συμπλήρωσε δε ότι «περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση. Αν η μείωση των φόρων κρύβει τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, που σημαίνει χειρότερα νοσοκομεία, σχολεία, κλπ. δεν έχουμε θετικό κοινωνικό αποτέλεσμα. Πρέπει να μειώσουμε το φορολογικό βάρος, χωρίς όμως μείωση των κοινωνικών παροχών».

Στο ερώτημα σχετικά με την οριζόντια ή στοχευμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τόνισε τη διαφορά πολιτικής με τη ΝΔ δηλώνοντας πως «Η πρόταση της ΝΔ ωφελεί τους πλούσιους, ενώ η δική μας τα φτωχά και τα μεσαία στρώματα».

Ακούστε τη συνέντευξη: