ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Όλοι οι δικαστές αποχωρούν αναγκαστικά στο 70 έτος τους ενώ για μια 3ετια αποκλείονται από κυβερνητικές ή πολιτικές θέσεις για να μην ξανά δούμε κύριε Τσίπρα ανώτατοι δικαστικοί μία μέρα μετά την συνταξιοδότηση τους να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι του πρωθυπουργού» (Δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής – 14.11.2018)

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ

Οχτώ μόλις ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή του, τοποθέτησαν ως Υφυπουργό Δικαιοσύνης τον πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου πάγου Δ. Κράνη, η θητεία του οποίου έληξε στις 30.06.2019 !

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το υποχρεωτικό όριο του 40% συμμετοχής γυναικών στα ψηφοδέλτια, η ΝΔ κόμπαζε πως “είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για τη συμμετοχή μόλις 5 γυναικών ανάμεσα σε 51 υπουργοποιηθέντες στη σύνθεση της κυβέρνησης του, ο Κ. Μητσοτάκης ανάφερε “ δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική” !

Μικρό κυβερνητικό σχήμα

51 μέλη στο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ. !

Θα είναι ένα µικρότερο κυβερνητικό σχήµα, χωρίς αναπληρωτές υπουργούς, πιθανώς µε µία εξαίρεση” (Δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο OPEN TV -13.06.2019)

Υπάρχουν Αναπληρωτές Υπουργοί !

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα.

Διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού και τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου στον ανιψιό του και γιο της αδερφής του Κατερίνας, Γρ. Δημητριάδη !

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ

Η αρμοδιότητα της ΕΥΠ απευθείας στον Πρωθυπουργό
Η αρμοδιότητα της ΕΡΤ απευθείας στον Πρωθυπουργό
Η αρμοδιότητα της Γεν. Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων φεύγει από το Υπουργείο Οικονομικών και πηγαίνει στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής