Για την ανάγκη εθνικής ενότητας, τη χάραξη εθνικής στρατηγικής και την επίδειξη αποφασιστικότητας μίλησε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η αποκλειστική ενασχόληση όμως της κυβέρνησης  με την επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων και την προπαγάνδα, δεν αφήνει περιθώρια για πράξεις, παρά μονάχα λόγια που διαψεύδονται ακόμα και από πρωτοσέλιδα της «Καθημερινής» που αποκαλύπτουν «πως όσα λέει ο Μητσοτάκης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Βουλευτής.

Αναφερόμενος στα διφορούμενα μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση, στην άρνηση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και στη μη δημοσιοποίηση ακόμα του επίσημου κειμένου της πλήρους συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ο Βουλευτής δέχθηκε παρατηρήσεις από τον παριστάμενο δημοσιογράφο του φιλοκυβερνητικού «Πρώτου Θέματος» που έχει δημοσιεύσει τη διαρροή του κειμένου που δόθηκε στη  δημοσιότητα. Δεν συνάδει βέβαια η αναφορά του δημοσιογράφου στον Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ και στο απόφθεγμα, που λανθασμένα του αποδίδεται,«Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης», όταν ενώ χρηματοδοτείσαι αδρά από τη λίστα Πέτσα, ξεχνάς να προβάλεις το ηχηρό χαστούκι της σημαντικής απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τον έλεγχο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στο πεδίο των ΜΜΕ και τις προσπάθειες καταπίεσης της ελευθερίας του Τύπου.

Το στρατηγικό κενό της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, έχει αναδειχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, ενώ σύγκρινε την έξαλλη στάση των πατριδοκάπηλων, «μακεδονομάχων»,στελεχών της ΝΔ την περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών, οι οποίοι τώρα κρύβονται και έχουν σιγήσει, με τη συνετή στάση της τωρινής αξιωματικής αντιπολίτευσης , που προτιμά να μη συζητά δημόσια περί του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Στηλίτευσε δε τα «κροκοδείλια δάκρυα» που χύνονται περί ανάγκης εύρεσης χρημάτων για την ενίσχυσή τους, με τη φράση «Ας είμαστε όλοι ειλικρινείς !», όταν με φωτογραφικές διατάξεις μέσα στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χαρίσει πακτωλό χρημάτων και έχει ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.