Στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει ο δημόσιος τομέας στο χώρο της υγείας και τον οποίο παραδέχονται πλέον ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι, αναφέρθηκε, μιλώντας στο OPEN TV, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, υπενθύμισε τα έργα και τις ημέρες κυβερνητικών στελεχών, τι έπρατταν και τι έλεγαν για ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της υγείας, για κλείσιμο νοσοκομείων και για απολύσεις νοσηλευτικού προσωπικού, τονίζοντας ότι δεν έχουν νόημα τα χειροκροτήματα και τα καλά λόγια για τους ήρωες εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά οι λύσεις στα προβλήματά τους. Κάλεσε την κυβέρνηση να λύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ικανοποίηση αιτημάτων τους για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ή τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν μέσα στην περίοδο της επιδημίας οι εργαζόμενοι στους Δήμους και ειδικά στον τομέα της καθαριότητας. Η βούληση των κυβερνητικών στελεχών και οι σχεδιασμοί τους για απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους και για ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών των Δήμων, τροφοδοτεί την αγωνία των εργαζομένων και μάλιστα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Να δοθεί λύση τώρα στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων, ζήτησε ο Τρ. Αλεξιάδης , να γίνουν μονιμοποιήσεις που να δώσουν τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια.

Κλείνοντας , αναφερόμενος στο ρόλο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στις πολιτικές απόψεις για το ρόλο τους, υπενθύμισε ότι κυβέρνηση της ΝΔ ήταν κι αυτή που τη δεκαετία του ΄70 κρατικοποιούσε μεγάλες επιχειρήσεις και δεν τις άφησε να κλείσουν , αλλά οι σημερινοί επίγονοι τους μιλούν αποκλειστικά για ιδιωτικοποιήσεις και για διάλυση των εργασιακών σχέσεων.