Άτολμα, χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης, για την ενίσχυση των εργαζομένων που χάνουν τον μισθό τους, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή στου στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90.4 Fm του Πειραιά. Δεν λύνουν τα προβλήματα και δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, τόνισε ο Βουλευτής και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ βρήκε αποθεματικό 37 δις και έχει ήδη τη δυνατότητα να δώσει τα χρήματα, έχει επιλέξει να μην το κάνει.

Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιλογής των κυβερνώντων, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τις νομοθετήσεις τους για μειώσει ς του ΕΝΦΙΑ σε όσους έχουν περιουσία πάνω από 1 εκατ. ευρώ, που μεταφράζεται σε 25 εκατ. ευρώ κόστος για το δημόσιο και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο να μη δοθούν σε εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους, σε ανέργους, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή σε αυτοαπασχολόμενους που έχουν ανάγκη. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλες επιλογές, αλλά προτιμά αυτός που έχει εισόδημα 150.000 ευρώ να πληρώνει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με αυτόν που έχει εισόδημα 15.000 ευρώ, συνέχισε ο Βουλευτής.

Η ανεπάρκεια βέβαια των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, αναδεικνύεται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, που αναρωτιούνται με ποιο μαγικό τρόπο μετά από 3-4 μήνες θα βρουν τα χρήματα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που η κυβέρνηση απλά μεταφέρει παρακάτω. « Μέτρα που μοιάζουν με ασπιρίνη απέναντι σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας », χαρακτήρισε ο Τρ. Αλεξιάδης, την πολιτική επιλογή της μεταφοράς των υποχρεώσεων στο μέλλον, την ώρα που το επόμενο διάστημα θα πλήξει καίρια την οικονομία.

Ο Βουλευτής μιλώντας για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τη στήριξη που παρέχει και τη θετική στάση του απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, είτε εθνικό, είτε προσφυγικό-μεταναστευτικό, είτε με την πανδημία, αλλά τόνισε πως παρ’ όλη τη στήριξη και την οικονομική δυνατότητα που έχει η χώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τολμά να χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι» που κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε τόλμησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να διεκδικήσει ελαστικότητα των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τη στιγμή που στην Ευρώπη συζητούν ακόμα και για κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων στρατηγικού ενδιαφέροντος για να γλυτώσουν από την κατάρρευση, στην Ελλάδα και στο δημόσιο λόγο ακούμε για παθογένειες του δημόσιου τομέα, τόνισε ο Βουλευτής. Κάλεσε δε να σταματήσει η «θεοποίηση» του ιδιωτικού τομέα, καθότι παρ’ όλο που δεν ακούμε για παθογένειες των ιδιωτικών νοσοκομείων, των ιδιωτικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των ιδιωτικών εταιρειών παραγωγής ενέργειας κλπ, αλλά ακούμε μόνο για παθογένειες των δημόσιων νοσοκομείων, ο κόσμος απευθύνεται σε αυτά .

Στο τέλος της κρίσης θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τον ρόλο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τον ρόλο των τραπεζών, για τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τράπεζας στην Ελλάδα που να μπορεί να παρεμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα και να ελέγχεται από το κράτος, τόνισε ο Βουλευτής.

Κλείνοντας με το θέμα των ημερών, υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που πίεζε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, όπως π.χ. για τον εκκλησιασμό και την καθυστέρηση με την οποία ανταποκρίθηκε, ενώ μίλησε για την κοινωνική και την ατομική ευθύνη καθενός για τη μη διασπορά του ιού με τον περιορισμό των μετακινήσεων.