«Ευχάριστες», χαρακτήρισε τις πληροφορίες για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Καβάλα, την Θάσο και τις γύρω περιοχές, ο Τρύφων Αλεξιάδης και ευχήθηκε η αύξηση να μεταφραστεί σε οικονομικά έσοδα για τις τοπικές κοινωνίες που πρέπει να ενισχυθούν, αλλά και για το ελληνικό δημόσιο.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104.9”, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας μια αναδρομή, μίλησε για τη σειρά μέτρων και την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως η σύνδεση της χρήσης κάρτας με το αφορολόγητο που επέφερε αύξηση των φορολογικών εσόδων, αλλά και για την πάταξη του λαθρεμπορίου, όπου ειδικά για το λαθρεμπόριο καυσίμων έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.

Σήμερα, επειδή θα είναι «Δύσκολος ο ερχόμενος χειμώνας λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά το πρόβλημα δεν είναι απόλυτα “εισαγόμενο”, είναι αναγκαία η αξιοποίηση εκ μέρους του δημοσίου όποιας δυνατότητας υπάρξει, για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που ως επί το πλείστον εξαρτώνται από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης. «Έχουμε προτείνει με υπευθυνότητα απόλυτα κοστολογημένα μέτρα, όπως η μείωση του Ειδικού  Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και η μόνιμη απάντηση της κυβέρνησης είναι πως δεν υπάρχει δυνατότητα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις, ζητούν μέτρα ενίσχυσης δεν υπάρχει δυνατότητα, τώρα όμως που ήρθε  η ώρα και προσπαθούν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών και να το εξαφανίσουν από την επικαιρότητα, φαίνεται πως στη ΔΕΘ θα ανθίσουν τα “λεφτόδεντρα” και οι εξαγγελίες».

Εξέφρασε την άποψη πως «Η ΔΕΘ αδικείται με τέτοιες συμπεριφορές, ενώ πρέπει να συσχετιστεί με το αναπτυξιακό όραμα και τους σχεδιασμούς των πολιτικών δυνάμεων για την επόμενη ημέρα. Είναι λάθος η χρήση της ΔΕΘ για επικοινωνιακά, προπαγανδιστικά και προεκλογικά παιχνίδια».

Μιλώντας για προτάσεις που θα ανακουφίσουν πολίτες και επιχειρήσεις, ο Τρ. Αλεξιάδης εστίασε στη δέσμη προτάσεων που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι οποίες, μαζί με νεότερες, θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένες από τον Αλ. Τσίπρα στην ερχόμενη ΔΕΘ και τόνισε την αναγκαιότητα να δοθούν απαντήσεις στα δυο κυρίαρχα θέματα που θα μας απασχολήσουν το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές. «Το θέμα της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεων της, που έχοντας την εμπειρία της αντίστοιχης κρίσης της δεκαετίας του ΄70, δεν θα περάσουν σε ένα – δυο μήνες. Και το θέμα της κρίσης του ιδιωτικού χρέους που θα φέρει κατασχέσεις, δεσμεύσεις ακινήτων, πλειστηριασμούς κ.λπ. Στη ΔΕΘ θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να δώσουν σαφείς απαντήσεις για το πώς θα διαχειριστούν αυτά τα ζητήματα.

Αναφερόμενος σε θέματα συνεργασιών, δήλωσε θετικός στην πολιτική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και όχι μόνο για τα εθνικά θέματα και συνέχισεμε παραδείγματα «Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες πολιτικές δυνάμεις προσέρχονται στον διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις και συνεννοούνται. Εδώ π.χ. για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από τους πρατηριούχους, που δεν αποτελούν θέμα αντιπαράθεσης, αλλά δεν υλοποιούνται. Φαίνεται πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στη χώρα που δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή  και δραστηριότητα.  Χρειάζεται πολιτική συνεννόηση και ειλικρίνεια. Η κυβέρνηση συνελήφθη πάρα πολλές φορές να λέει ψέματα, όπως στο θέμα των παρακολουθήσεων ή στο θέμα με τους πρόσφυγες στον Έβρο. Υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να συνεννοηθούν,  που θέλουν να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, που αντιγράφοντας καλές πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών, μπορούν να υλοποιήσουν τα τρία βασικά μέτρα, της ιχνοθέτησης των καυσίμων, της ολοκλήρωσης του συστήματος εισροών – εκροών και τον γεωεντοπισμό των μέσων μεταφοράς. Ας δεσμευτούμε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, να το υλοποιήσουμε και να τελειώνουμε».