Για επιλεκτική μνήμη και ευαισθησία μίλησε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξη του στον ρ/σ ELLADA 94,3, με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση Πολάκη. Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθύμισε γεγονότα, όπως ότι υπουργός της κυβέρνησης απειλούσε την εισαγγελέα που ερευνούσε το σκάνδαλο Novartis με φυλακή, ότι έγινε χυδαία κυβερνητική παρέμβαση σε Ανεξάρτητη Αρχή και δέχτηκε επίθεση ο επικεφαλής της κ. Ράμμος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία από όλες τις πλευρές».

«Πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» είπε και δεικτικά «συνεχάρη» τη δικαιοσύνη για την ταχύτητα εκδίκασης της υπόθεσης του Νίκου Παππά, την ταχύτητα εκδίκασης των υποθέσεων των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, την ταχύτητα για την εισαγγελική παραγγελία για την ανάρτηση Πολάκη…

«Όταν πρωθυπουργός και υπουργοί κάνουν χυδαίες και προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους που έχουν κάνει αποκαλύψεις με στοιχεία, τότε είναι απλά …Καθαρά Δευτέρα και πετάμε χαρταετό…» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όταν κυκλοφορούσαν αφίσες στη Βόρεια Ελλάδα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε η ΝΔ είτε είχε …πάει ταξίδι στο εξωτερικό, είτε …διάβαζε για να πάρει μεταπτυχιακό και δεν το είχαν δει! Δεν είμαι υπέρ της στοχοποίησης προσώπων, απλά να μην έχουμε επιλεκτική μνήμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του μια μεγάλη πολιτική μάχη με ένα καθεστώς. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, απαιτείται συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και πρέπει να δώσουμε τη μάχη με συλλογικότητα, σχεδιασμό, πρόγραμμα και χωρίς προσωπικές ατζέντες…».

Για το θέμα του Νίκου Παππά αποκάλυψε ότι κατέθεσε σαν μάρτυρας υπεράσπισης και σημείωσε πως «δημιουργείται ένα τεράστιο νομικό προηγούμενο που θα το βρουν μπροστά τους τα στελέχη της ΝΔ που ψήφισαν την παραπομπή. Διότι έχουμε παραπομπή ενός υπουργού για παράβαση καθήκοντος χωρίς να έχουμε ζημιά του Δημοσίου ούτε 1 ευρώ. Αντίθετα, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου κατά 280 εκατομμύρια ευρώ. Για αυτό δικάστηκε ο Νίκος Παππάς επειδή τόλμησε με άλλα στελέχη να βάλει αυτούς που είχαν πειρατικές λογικές και διαδικασίες στο χώρο των ΜΜΕ να πληρώσουν. Για αυτό και τον κυνήγησαν, για αυτό είμαστε στο πλευρό του».

Aκούστε αναλυτικά: