Με αφορμή το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε στο Κανάλι Ένα του Πειραιά:

«Ζούμε μια μεγάλη τραγωδία με μεγάλο αριθμό νεκρών. Συλλυπητήρια στις οικογένειες για τους αγαπημένους τους και εύχομαι στους τραυματίες καλή δύναμη και να πάνε όλα καλά.

Ελπίζω πρώτα απ’ όλα να μην υπάρξει κάποια πολιτική εκμετάλλευση από οποιανδήποτε για το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν είναι η ώρα πάνω σε φέρετρα και σε αυτή την τραγωδία να γίνει αντιπαράθεση. Ελπίζω να διδαχθούμε όλοι από αυτό που έγινε, να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να ενισχυθούν νοσοκομεία, ελεγκτικοί μηχανισμοί σε συγκοινωνίες, σε τρένα, σε όλα αυτά που δυστυχώς έχουν μείνει πολύ πίσω και με δυστυχήματα έρχονται στην επικαιρότητα.

Εύχομαι η δικαιοσύνη με ταχύτητα – όπως επέδειξε σε άλλες υποθέσεις – να διαλευκάνει τα αίτια και να φτάσουν οι ευθύνες όσο ψηλά χρειάζεται. Να μην υπάρξει δηλαδή αυτό που έχουμε δει σε άλλες υποθέσεις, διοικητικά να σταματούν σε κάποιον υπάλληλο και να μην φτάνουν πιο πάνω. Πρέπει οι ευθύνες να φτάσουν όσο ψηλά και αν χρειαστεί, για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα».