«Αγώνας για να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, αγώνας ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη και συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων. Αυτό είναι το μήνυμα και με την ψήφο μας πρέπει να το επιβάλλουμε….» τόνισε στην εκπομπή ALERT ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Πρόκειται για καθεστώς, το οποίο στηρίζεται από μεγάλα οικονομικά και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διαφάνεια και για την αποκάλυψη των σκανδάλων. Τα σκάνδαλα είναι αυτά τα οποία καθυστερούν τον κ. Μητσοτάκη από την εξαγγελία των εκλογών. Διότι όσο παραμένει στην κυβέρνηση και οι απευθείας αναθέσεις θα εξακολουθούν, και οι εντάξεις σε περίεργα αναπτυξιακά προγράμματα θα εξακολουθούν και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος θα συνεχιστεί… Εμείς θα έρθουμε να επιβάλλουμε τη νομιμότητα όπως κάναμε στο θέμα των Μέσων Ενημέρωσης και των αδειών, να εφαρμόσουμε τη Δικαιοσύνη και όλα όσα ορίζει το Σύνταγμα».

Με αφορμή ευρήματα δημοσκόπησης, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως το 75% των πολιτών θεωρούν διεφθαρμένους λειτουργούς της δικαιοσύνης, τόνισε “Μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι χώρα θαυμάτων και ορισμένα μόνο ερωτήματα τίθενται στις δημοσκοπήσεις. Δεν θα δείτε πχ “ποιο κόμμα προστατεύει την πρώτη κατοικία και ποιο όχι” ούτε τι λένε οι πολίτες για το θέμα των χρεών…»

«Όταν υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη της ΝΔ στοχοποιούν επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής δεν συμβαίνει τίποτα; Όταν επιτίθενται και απειλούν ανώτατους δικαστικούς, όπως έγινε με την κα Τουλουπάκη ή την κα Σμυρλή, τότε τι γίνεται; Εδώ έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά…»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι η ΝΔ δεν κατήγγειλε όσους στοχοποιούσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε όσους πετούσαν μολότοφ σε σπίτια βουλευτών και απειλούσαν μαζί με χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

«Θα πάμε σε εκλογές και θα υπάρχει αρχηγός κόμματος με υποψία για τον λόγο που τον παρακολουθούσαν, αντί να απολογούνται όσοι έδωσαν εντολή για αυτές τις παρακολουθήσεις; Θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με τις παρακολουθήσεις στρατιωτικών, υπουργών και άλλων που έχουν σχέση με τη λειτουργία του πολιτεύματος; Ή και πάλι δεν τρέχει τίποτα;» τόνισε στη συνέχεια.

«Για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές λέω με σαφήνεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, έχουμε χαοτική απόσταση. Εμείς μπορούμε να συνεργαστούμε μόνο με προοδευτικές δυνάμεις που έχουμε κοινά στο πρόγραμμά μας» είπε και κάλεσε τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης να δεσμευθεί ότι δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ…

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: