Στην αναγκαία παρέμβαση του δημοσίου και στο μέγεθος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της επερχόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αναφέρθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο ΚΟΝΤRA.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, κάλεσε τους κυβερνώντες να αφουγκραστούν την αγορά και τους φορείς της και να υλοποιήσουν προτάσεις τους, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις την επόμενη κρίσιμη περίοδο, όπως της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Ελλάδας περί της θέσπισης ειδικού επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού. Επιχειρήσεις που πρόκειται να ανοίξουν θα βρεθούν αντιμέτωπες με υποχρεώσεις προς εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία που θα μπορούν να κατάσχουν τις εισπράξεις τους, ενώ μια αποφασιστική παρέμβαση και χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοσίου, θα φρόντιζε ώστε μέσω του ακατάσχετου λογαριασμού να μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, τα ενοίκια, οι προμηθευτές και οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Με την κατανάλωση μειωμένη, τον τουρισμό, καθώς και μεγάλο τμήμα της αγροτικής παραγωγής λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, να έχουν υποστεί πλήγμα, η κρίση φαντάζει μεγαλύτερη αυτής του 2010, την ώρα που οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ύφεση ποικίλουν από το 0% έως 10%, ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την πολιτική της στο θέμα αντιμετώπισης της ανεργίας, συνέχισε ο Βουλευτής.

Η πρόταση περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που βρήκε σύμφωνο τον παριστάμενο Βουλευτή της ΝΔ, έγινε αφορμή υπενθύμισης των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ που φρόντισαν, παρά τις εξαγγελίες τους, την κατώτερη ασφαλιστική εισφορά των 185 € που αφορούσε την πλειονότητα των ασφαλισμένων να την ανεβάσουν στα 220 €. Παράλληλα ο Τρ. Αλεξιάδης αποκάλυψε τον πολιτικό καιροσκοπισμό της ΝΔ που ενώ προεκλογικά αναφερόταν στην κατάργηση δήθεν «άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ», σύσσωμη η κοινοβουλευτική της ομάδα, όχι  μόνο δεν κατάργησε, αλλά ψήφισε τη διατήρηση και την επέκταση σε μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, ενός από τους προεκλογικά …κατακριτέους «29 άδικους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ», το τέλος για τη χρήση της πλαστικής σακούλας, είδηση που  δεν έτυχε  δημοσιότητας από τα ΜΜΕ.

Κλείνοντας μίλησε για την αναγκαιότητα πλήρους διαφάνειας στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπενθυμίζοντας τις καταγγελίες και τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί στη Βουλή για ζητήματα και συναλλαγές που άπτονται αρμοδιοτήτων της δικαιοσύνης. Το επόμενο διάστημα, είπε ο Βουλευτής η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και η χρηματοδότηση της χώρας μέσω της εξόδου της στις αγορές, είναι κορυφαία θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν καθότι το σημαντικό έλλειμα που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του 2020, έχει φανεί από τα τέλη του 2019 και δεν πρέπει να μας οδηγήσει στη μείωση δαπανών σε καίριους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία, πράγμα που έχουν ξανακάνει οι κυβερνώντες στο παρελθόν.