Στην προσπάθεια της ΝΔ στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής να στήσει κατηγορητήριο με μεθόδους στα όρια της παραβίασης του Συντάγματος και των νόμων, αλλά και στον τραγέλαφο περί «παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο KONTRA.

«Το αφήγημα της ΝΔ δεν πείθει κανένα». Κατηγορείται  ο ΣΥΡΙΖΑ πως έστησε παρακράτος,  ενώ τα στοιχεία αποδεικνύουν πως υπήρξε θύμα παρακρατικών μεθοδεύσεων, με τα δημοσιεύματα να εμφανίζουν πως παρακολουθούνταν υπουργοί και συγγενικό πρόσωπο υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Η πληροφόρηση ότι δικαστικοί λειτουργοί εξέταζαν υποθέσεις στις οποίες είχαν εμπλοκή συγγενικά τους πρόσωπα, ανώτεροι δικαστικοί αφαιρούσαν έγγραφα από γραφεία υφισταμένων τους, υπηρεσίες παρακολουθούσαν ανώτατα στελέχη, φανερώνει πως «παρακράτος υπήρχε και υπάρχει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας στο παράδοξο των παραποιήσεων και των κατηγοριών περί «παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μαύρη σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου», χαρακτήρισε ο Βουλευτής τους χειρισμούς της ΝΔ στην υπόθεση, η οποία εξάλλου με την άρνηση της να διευρύνει το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτονται, με την εμπλοκή Σαμαρά και άλλων στελεχών της, δείχνει τις προθέσεις της.

Ο Βουλευτής, αναφερόμενος και στην υπουργική του θητεία, δήλωσε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε ως αρχή η μη παρέμβαση στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Συστήματα εξουσίας και ισχυρά συμφέροντα που χτυπήθηκαν εκείνη την περίοδο, με τον καταλογισμό και την πληρωμή μεγάλων χρηματικών ποσών, προσπάθησαν να παγιδεύσουν πολιτικά πρόσωπα. Και στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η προσπάθεια ενοχοποίησης και εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υποτιθέμενα αδικήματα έχει εξελιχθεί σε καταλογισμό ευθυνών σε μη πολιτικά πρόσωπα. Το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της Novartis, με δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται έγγραφα άλλων χωρών που εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, αλλά και έγγραφο που εμπλέκει κορυφαία πολιτικά στελέχη της ΝΔ σε χρηματισμό, γίνεται προσπάθεια αντιπερισπασμού να καλυφθεί, μέσω της δημοσίευσης ηχογραφημένων συνομιλιών.

Η παραποίηση όμως της πραγματικότητας συνοδεύει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και στον τομέα της οικονομίας. Απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα περί σοβαρού και οργανωμένου κράτους, λογιστές, οικονομολόγοι, άνθρωποι της αγοράς υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία και πρωτοφανή πίεση να ερμηνεύσουν την σύγχυση που επικρατεί με τις κυβερνητικές εγκυκλίους, ενώ εκπρόσωποι των μικρομεσαίων βλέπουν την κυβέρνηση να αρνείται να καλέσει εκπρόσωπους της ΓΣΕΒΕΕ για θέματα που τους αφορούν στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Η κυβέρνηση καθυστερεί, το αίτημα για λήψη άμεσων και πιο γενναίων μέτρων που ζητούν οι κοινωνικοί, οι παραγωγικοί φορείς και οι πολίτες, δεν βρίσκει ανταπόκριση και δεν απαντάται. Οι πολίτες μπορούν και αντιλαμβάνονται πια τις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές και έχουν τη δυνατότητα να τις συγκρίνουν με το τι έγινε τις προηγούμενες περιόδους. Οι 620.000 συνταξιούχοι π.χ. που είδαν τις συντάξεις τους να αυξάνονται επί ΣΥΡΙΖΑ, θυμούνται ότι την περίοδο 2010-14 έβλεπαν μόνο μειώσεις. Και δυστυχώς το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων που θα προκύψει με την έλλειψη εσόδων, λόγω της αύξησης της ανεργίας θα οδηγήσει ξανά σε μειώσεις συντάξεων. Τις αισιόδοξες προβλέψεις του παριστάμενου Βουλευτή της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου περί κάλυψης του συγκεκριμένου ελλείμματος από τον προϋπολογισμό, αναιρεί βέβαια, όπως υπενθύμισε ο Τρ. Αλεξιάδης, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που προβλέπει έλλειμμα 10 δις…

Τέλος αναφερόμενος στο επιτυχημένο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπλεκόμενων ΜΜΕ, είπε πως τα περί “τσουβαλιάσματος” όλων δεν ήταν ποτέ στο λόγο της Αριστεράς, αντίθετα οι γενικεύσεις και οι κατηγορίες π.χ. περί του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, των καθηγητών, των γιατρών κ.α. ήταν προνόμιο άλλων, υπάρχουν όμως παραδείγματα δημοσιογράφων που εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

https://youtu.be/BitbTdp19cY