Στα εκλογικά σενάρια που έχουν φουντώσει το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, καλεσμένος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALERT, δηλώνοντας πως τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση δεν της αφήνουν περιθώριο για καλό εκλογικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ο σχεδιασμός για εκλογές το φθινόπωρο. Ο πρωθυπουργός, είπε, θα ψάξει να βρει «παράθυρο ευκαιρίας» μέχρι το τέλος της τετραετίας γιατί ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει τους 157 βουλευτές αλλά λιγότερους από τους μισούς, με το σύστημα που θα διεξαχθούν οι εκλογές, ειδικά αν είναι δεύτερο κόμμα.  Βέβαια, καθώς στην πολιτική το μόνο βέβαιο είναι η αβεβαιότητα, μια απόφαση δικαστηρίου, μια μεγάλη φωτιά, ένα πρόβλημα στα οικονομικά θέματα ή μια εξέλιξη στο σκάνδαλο NOVARTIS, μπορεί να αλλάζει την πολιτική ατζέντα και τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Προέβλεψε ότι στη Β’ Πειραιά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φτάσουν 40%, καθώς ο κόσμος έχει καταλάβει τη μεγάλη κοροϊδία των πρωθυπουργικών υποσχέσεων όπως π.χ. για το θέμα των απαράδεκτων οσμών στην περιοχή της Δραπετσώνας για το οποίο η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα.  Εξάλλου, όπως είπε, η πολιτική της κυβέρνησης επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στην περιοχή και τους κατοίκους της, καθώς στα τόσα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά, η ΝΔ δημιουργεί στο Σχιστό μια μεγάλη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων η οποία θα λειτουργεί και με τη μεταφορά απορριμμάτων από άλλες περιοχές.

Αναφερόμενος σε θέματα μετεκλογικών συνεργασιών των κομμάτων δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με την ΝΔ και την Ελληνική Λύση. Για το θέμα της καταδίκης Λιγνάδη είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς η κυβέρνηση τον επέλεξε, από τον χώρο της προερχόταν, ενώ υπενθύμισε ότι η ΝΔ δυστυχώς έχει και άλλα στελέχη που έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες καταστάσεις. Χαρακτήρισε δε πολύ σοβαρό το θέμα της αποφυλάκισης, καθώς ενώ η ΝΔ, πριν τρία χρόνια προεκλογικά, μιλούσε για “νόμο και τάξη” βλέπουμε τώρα τον δολοφόνο του Καραϊβάζ να παραμένει άγνωστος, τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου να κυκλοφορεί ελεύθερος, τον δολοφόνο του Ζακ το ίδιο, βιαστή να αποφυλακίζεται και να κυκλοφορεί ελεύθερος. Κάπου δήλωσε, υπάρχει και ένα όριο ανεκτικότητας σε τέτοια ζητήματα.

Μιλώντας για τα γνωστά σενάρια ενοχοποίησης της Αριστεράς,  ξεκαθάρισε ότι η Αριστερά όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία αλλά και ο ίδιος έχει πέσει θύμα τρομοκρατίας καθώς είχε λάβει προσωπική επιστολή με σφαίρα και ένα απειλητικό κείμενο για την οικογένειά του. Για το γεγονός είπε, δεν βγήκε καμία ανακοίνωση καταδίκης από πλευράς της ΝΔ.  

Για το θέμα της πτώσης του αεροπλάνου στην Καβάλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πλήρωμα που επέλεξε και έριξε το αεροπλάνο σε μη κατοικημένη περιοχή για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές και εξέφρασε την απορία πως γίνεται μια χώρα όπως η Ουκρανία που έχει δεχθεί επίθεση να στέλνει εκπαιδευμένα πληρώματα και πιλότους σε άλλη χώρα για να κάνουν εμπορικές μεταφορές! Η κυβέρνηση θα πρέπει  να επανεξετάσει το θέμα της αποστολής εξοπλισμού στην Ουκρανία, διότι εμπλέκεται η χώρα σε έναν πόλεμο όπου οι εμπλεκόμενοι κρατούν περίεργη στάση. Εκτίμησε δε, ότιη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ωφελήσει συγκεκριμένες χώρες, ενώ βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα όπου οι επιπτώσεις θα είναι πολλαπλές. Ζήτησε δε άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο ώστε να μετριαστούν όσο είναι εφικτό, αυτές οι επιπτώσεις.

Κλείνοντας, ζήτησε να μην ξεχαστεί το θέμα της Κύπρου και το τι έγινε το 1974 και υπενθύμισε ότι η Κύπρος δεν σώθηκε, επειδή  φιλοξενούσε στρατιωτική βάση υπερδύναμης. Κατά την εισβολή, υπενθύμισε, η βάση κλειδώθηκε και δεν επέτρεψαν στους Κύπριους ούτε να μπουν μέσα για  να σωθούν.