Στη δυσαρέσκεια των πολιτών από τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης που φέρουν την Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην τιμή της βενζίνης στην Ευρώπη, αλλά και στο πενιχρό επίδομα ενέργειας “power pass”που αντί για τα υποσχόμενα 600 ευρώ, ο μέσος πολίτης πήρε 30- 40 ευρώ, αναφέρθηκε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καλεσμένος σε εκπομπή του ACTION 24. Στο ερώτημα αν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να παρθούν μέτρα ανακούφισης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αντιγράψει καλές πρακτικές άλλων χωρών,  όπως π.χ. η μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα ή η μείωση στον Φ.Π.Α. αλλά δεν το κάνει. Αντί αυτού όμως, πέρασε σε πρόσφατο νομοσχέδιο, άρθρο στο οποίο προβλέπει την αναστολή πληρωμών σε εφοπλιστές για επόμενα χρόνια, την ίδια στιγμή που βεβαιώνει την άμεση πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής στους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Αυτό όμως δεν “έπαιξε” πουθενά σαν είδηση για να επηρεάσει τις δημοσκοπήσεις. Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα: Γιατί για τους εφοπλιστές βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος για αναστολή πληρωμών, ενώ εξαναγκάζει τους υπόλοιπους πολίτες να πληρώσουν άμεσα;

Στην ερώτηση γιατί η δυσαρέσκεια των πολιτών δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις καθώς όλες δείχνουν το κυβερνόν κόμμα να προηγείται, προκάλεσε τον δημοσιογράφο να πάρει μια κάμερα και να πάει στις λαϊκές γειτονιές όπου και θα αντιληφθεί ποιο είναι το μέγεθος της αγανάκτησης του κόσμου. Εκτίμησε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, υπενθυμίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει έξω πολλές φορές και επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα παρά το ότι υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης και απόκρυψης ειδήσεων που πλήττουν το κυβερνητικό αφήγημα από τα Μέσα, η προπαγάνδα δεν περνάει στον κόσμο. Το μέγεθος του προβλήματος της στρεβλής ενημέρωσης, όπως είπε, διαπιστώνεται ακόμα και από τις αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εξαφανισμένος από τα δελτία ειδήσεων. Για τα προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών, με βασικότερο πρόβλημα αυτό της ενημέρωσης, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα το αναδείξει έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Τρ. Αλεξιάδης  δήλωσε «Υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα εξουσίας που δεν ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση το 2014-2015, όπως δεν τον θέλει και τώρα. Θα μας βρουν απέναντί τους, θα πολεμήσουμε αυτό το σύστημα εξουσίας και θα το ξανανικήσουμε!,”

Αναφερόμενος στο θέμα της παραπομπής του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, είπε: «δηλώνω «συνένοχος» με τον Νίκο Παππά διότι αυξήσαμε τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου κατά 190 εκατομμύρια ευρώ, εκεί που διαπλοκή και άλλα συμφέροντα τα προηγούμενα χρόνια, δεν ακουμπούσαν τίποτα».

Κλείνοντας χαρακτήρισε ως απαράδεκτο, ακραίο και διχαστικό λόγο τις εκφράσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή περί «εκτσογλανισμού της πολιτικής ζωής” τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πρόεδρός του δεν θα ακολουθήσουν την κυβέρνηση σε αυτόν τον δρόμο. «Έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα και θεωρώ ότι πρέπει οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, πλην της ΝΔ και του Βελόπουλου, να απαντήσουν στο εάν μπορεί να δημιουργηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ρίξει το σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη». Ευχήθηκε στο ΠΑΣΟΚ να πάρει στις επόμενες εκλογές όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό και να θυμηθεί τις ιστορικές ρίζες του ειδικά στα θέματα του αντιδεξιού μετώπου.