Τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών φέρνει στη Βουλή ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής.

Στο Δελτίο Τύπου η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. αναφέρει μια σειρά από αιτήματα του κλάδου όπως την παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022, την παράταση στην υποβολή των εσόδων MYDATA για το 2021 έως 31/12/2022, την θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες τους κ.α. και τονίζει πως παρόλες τις ενημερώσεις, διαμαρτυρίες, επισκέψεις στα γραφεία των υπουργών και των υπηρεσιακών παραγόντων μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα αιτήματα.  

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α επισημαίνει ότι ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών έχει ανταποκριθεί επάξια στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις και την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στο πεδίο των φορολογικών υπηρεσιών, όμως χρειάζεται την υποστήριξη του κράτους. Οι λογιστές σε αντίξοες συνθήκες, υλοποιούν καθημερινά όλες τις εργασίες που απαιτούνται σχετικά με τις πλατφόρμες επιδοματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση καθώς και όλες τις παρεμφερείς υποχρεώσεις που έχουν επιβάλει τα συναρμόδια υπουργεία και απαιτούν την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων.  

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ