Για καθυστέρηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα στήριξης για τον απλό πολίτη, τον μικρομεσαίο και την κοινωνία, σε αντίθεση με την ταχύτητα με την οποία έδρασε για να δώσει 11 εκατ. ευρώ για διαφημιστική προπαγάνδα στους  επιχειρηματίες των καναλιών και να αναβάλλει παράλληλα την καταβολή 22 εκατ. ευρώ από τη μεριά τους για κατοχή της νόμιμης άδειας λειτουργίας τους, μίλησε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή τoυ στο ACTION 24.

            Έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, συνέχισε, πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αξιοποιήσει το “μαξιλάρι” ασφαλείας των 37 δις που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε ότι το απόθεμα είχε σκοπό την ομαλή έξοδο της χώρας στις αγορές, τη στιγμή που άλλοι μιλούσαν περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και νέων μνημονίων, αλλά λόγω της πανδημικής κρίσης μπορεί μέρος του να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των πολιτών και όχι των τραπεζών ή συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.      

            Ο Βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τους ανθρώπους της αγοράς, τους Προέδρους των επιμελητηρίων και των ομοσπονδιών, ανά τη χώρα και να πάρει γενναία μέτρα ΤΩΡΑ, καθώς η λογική των αποσπασματικών μέτρων θα οδηγήσει σε κλείσιμο των επιχειρήσεων. Η εικονική πραγματικότητα των εξαγγελιών των Υπουργών δεν έχει καμία σχέση με το “τι αντιμετωπίζουν οι πολίτες μπροστά στα γκισέ της εφορίας, των τραπεζών ή των ασφαλιστικών ταμείων” είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις λογιστών, δικηγόρων, περιπτερούχων και υπόλοιπων κλάδων.