Άμεση τονωση της ρευστοτητας των επιχειρησεων, των εργαζομενων και κυριως αυτων που δεν μπορουν να εξασφαλισουν τα απαραιτητα για τη διαβιωση τους

Έχουμε “βάλει πλάτη” σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα και οι παρεμβάσεις των στελεχών μας αποβλέπουν στις στοχευμένες κινήσεις που πρέπει να γίνουν από μεριάς κυβέρνησης, ώστε να παρθούν μέτρα που να ενισχύουν τους πολίτες και όχι τους “έχοντες και κατέχοντες”, δήλωσε  ο Βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ρ/σ ALPHA 98.9. 

            Οι προτάσεις  του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τη φτηνή αντιπολίτευση της ΝΔ των προηγούμενων χρόνων, συνέχισε και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν, αλλά και να θυμηθούν ποια ήταν και είναι τα ίδια πρόσωπα σε κυβερνητικές θέσεις,  που σε προηγούμενες θητείες τους διέλυαν το Ε.Σ.Υ., έκλιναν νοσοκομεία και απέλυαν υγειονομικό προσωπικό.

            Αναδεικνύουμε με ερωτήσεις μας στη Βουλή τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες, αλλά και οι εξαγγελίες των υπουργών να γίνουν πράξη, τόνισε ο Βουλευτής, φέρνοντας  χαρακτηριστικά παραδείγματα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που δεν διευκολύνουν τους συναλλασσόμενους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

            Ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε άτολμους τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά  “αν κάποιες επιχειρήσεις κλείσουν, δεν σώζονται, είτε πάρεις μέτρα είτε δεν πάρεις μετά το κλείσιμό τους”.  Η στόχευση πρέπει να αφορά την “άμεση τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και τη στήριξη κυρίως του μεγάλου αριθμού των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους”.

            Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη συναινετική στάση  των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να κινηθεί πιο γρήγορα με άμεσες παρεμβάσεις στους κλάδους που αφορούν πρώτιστα τη διαβίωση των πολιτών, όπως την υγεία, τη διατροφή, τις μεταφορές, αλλά και τους αναγκαίους κλάδους για την ελληνική οικονομία. Η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί σε υγειονομικό, σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο και να μη χρησιμοποιηθεί ούτε για επικοινωνιακά  οφέλη, ούτε σαν ευκαιρία να ωφεληθούν οι “έχοντες και κατέχοντες”.