«Το αντεργατικό νομοσχέδιο έρχεται σε μια περίοδο εργασιακού μεσαίωνα, για να χειροτερέψει τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε ορισμένα τμήματα του δημοσίου τομέα. Εκρηκτικό το πολιτικό πεδίο κι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα προσπαθήσει να δώσει λύση στα προβλήματα, αλλά οι αλλαγές προσώπων ποτέ δεν έσωσαν καμία Κυβέρνηση», τόνισε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΟΠΕΝ ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.

Με δηλωμένη την αντίθεση των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει, ο βουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του πως ούτε ένας συνδικαλιστής της Δεξιάς δεν στηρίζει το αντεργατικό νομοσχέδιο, γεγονός που οδήγησε τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να ξεχωρίσει συνδικαλιστές και εργαζόμενους δηλώνοντας πως «Δεν μας ενδιαφέρει το τι λένε οι συνδικαλιστές, μας ενδιαφέρει το τι λένε οι εργαζόμενοι!»

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης, με αφορμή τις εξαγγελίες περί νέων αντικειμενικών αξιών – και ενάντια στις αγενείς διακοπές για να μην ακουστεί – μίλησε για οδοστρωτήρα και καταιγίδα που θα παρασύρει αυξητικά μια σειρά φόρους και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στο αν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες σε λαϊκές περιοχές, κατοίκων με μεσαία περιουσιακά στοιχεία.