ΠΗΓΗ

“Πρέπει να γίνεται εξομοίωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές αξίες. Πρέπει να εναρμονιστούν, είναι κάτι που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται. Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας απαντήσει αν θα αυξηθούν οι τιμές σε περιοχές που κατοικεί η μεσαία τάξη. Γιατί αν είναι να συζητάμε για την Μύκονο, την Εκάλη, τη Φιλοθέη ή άλλες περιοχές που κατοικούν πολίτες που έχουν κατά τεκμήριο μια εισοδηματική δυνατότητα, μάλλον δεν απασχολεί τους πολλούς πολίτες” δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και τα εργαλεία και την ταμειακή δυνατότητα να τα αντιμετωπίσει αυτά και όπως κάναμε εμείς στην προηγούμενη αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών, θα πρέπει και τώρα να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία, ώστε να μην επιβαρυνθούν μεσαία και κατώτερα εισοδηματικά στρώματα” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι μπαίνουμε σε περίοδο πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, απάντησε ότι “βεβαίως το θεωρούμε και το καταθέτουμε δημόσια και μαζί με εμάς το λένε και πολλοί αρμόδιοι φορείς όπως οι δικηγορικοί σύλλογοι, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση έστω και τώρα να το αντιμετωπίσει. Είναι μια πραγματικότητα, διότι δυστυχώς αυτό το οποίο κληρονόμησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, την προστασία της Α κατοικίας, διότι από το 2015 έως το 2019 παρά τα όσα έλεγαν διάφοροι περίεργοι, ούτε μία πρώτη κατοικία δεν βγήκε σε πλειστηριασμό. Όσοι τα έλεγαν επί ΣΥΡΙΖΑ έβρισκαν αρκετά μικρόφωνα να μιλήσουν, αλλά όταν εγώ βγαίνω και λέω φέρτε μου μία τέτοια περίπτωση, όχι κάποιου περίεργου τύπου που έχει βίλα ή περιουσία και είναι ιδεολογικά μπαταχτσής και κακοπληρωτής. Δεν λέω για τέτοιους, γιατί τέτοιοι κυκλοφορούν. Λέω για όσους δεν είχαν δυνατότητα να αποπληρώσουν” κατέληξε. 

Ακούστε το ηχητικό: