Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η σημερινή, τόσο σημαντική και τόσο γεμάτη. Ξεκίνησε με την επίσκεψη στον φιλόξενο χώρο του ΠΕΣΥΔΑΠ και την εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της τελευταίας φάσης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού, έργο μεγάλης συμβολής στην προστασία της δημόσιας υγείας, με δυσκολίες στην ολοκλήρωσή του, αγκυλώσεις και μπλοκαρίσματα που κατάφεραν να ξεπεραστούν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, στην ίδια περιοχή που αντιμετωπίζεται ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει σε σύμπραξη με ιδιώτες ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, με την κατασκευή μιας φαραωνικού μεγέθους Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων δυναμικότητας 250.000 τόνων και είναι καθήκον μας να μην αφήσουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια τους.

Στη συνέχεια συμμετείχα στη διαμαρτυρία, στην οποία καλούσε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και διάφορες συλλογικότητες και φορείς στην είσοδο του εργοστασίου της Oil One και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Δραπετσώνας. Η δυσοσμία στην περιοχή είναι αφόρητη.

Αργότερα το απόγευμα με φίλους και συντρόφους βρεθήκαμε στο κάλεσμα της ΟΜ Κερατσινίου Δραπετσώνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, όπου με μικροφωνική και με μοίρασμα φυλλαδίων ενημερώσαμε τους πολίτες για τα εγκληματικά σχέδια με τα απορρίμματα που κυβέρνηση και Περιφέρεια απεργάζονται για τις γειτονιές μας με την κατασκευή του ΜΕΑ στο Σχιστό.