Βασικά ερωτήματα και απορίες προκύπτουν από τα «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα για το Μάτι, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή στο ACTION 24.

Η αξιοποίηση εκ μέρους της δεξιάς παράταξης στελεχών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που εμπλέκονται και επιχειρούσαν το βράδυ της πυρκαγιάς – των οποίων αργότερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε τις παραιτήσεις τους –  δεν εξηγείται με το αφήγημα της ΝΔ περί παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη γεννά απορίες πως οι πιέσεις που δέχεται ένας πραγματογνώμονας δεν αποτυπώνονται στο πόρισμά του, ενώ τα άτομα που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ακούγονται να ευθύνονται ή να συγκαλύπτουν υποθέσεις αξιοποιούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βασικές θέσεις ευθύνης.

Την ώρα που ο παριστάμενος Βουλευτής της ΝΔ κ. Κατσαφάδος αποφαινόταν πως ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ και νυν Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης δεν ευθύνεται, παρά ίσως για την …τροχονομική διαδικασία το βράδυ της πυρκαγιάς που μάλιστα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως πρέπει «Να αφεθεί η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, χωρίς παρεμβάσεις, να διαλευκάνει την υπόθεση».

Τα πολιτικά ερωτήματα για την ύπαρξη των δεξιών παρακρατικών μηχανισμών που παρακολουθούσαν τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης, παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση της Δεξιάς, που εξάλλου έχει το “knowhow” περασμένων δεκαετιών.