Η άρση των capital controls, δεν επετεύχθη από κάποια κίνηση των κυβερνώντων, μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας διαβάζοντας τη χθεσινή ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα στη Βουλή, αλλά ήταν μια από τις πολλές αποδείξεις της καλής κατάστασης της οικονομίας που παραδώσαμε στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής Β’ Πειραιά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως η ουσιαστική άρση των capital controls, φάνηκε από τα τέλη του 2018 με τη σημαντική επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, η οποία συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ θύμισε πως η επιβολή τους δεν ήταν πολιτική επιλογή, αλλά το αποτέλεσμα μιας μάχης που δόθηκε και που οι συνθήκες εκείνης της περιόδου το επέβαλαν σαν πολιτική αναγκαιότητα.

Στις ερωτήσεις σχετικά με τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως αντίθετα με διάφορα δημοσιεύματα, υπάρχει ένας ζωντανός διάλογος και μια ανοικτή δημοκρατική συζήτηση για τα αίτια αλλά και τις ευθύνες της ήττας, που θα μας οδηγήσουν στο συνέδριο και σε ένα  κόμμα ανοικτό με δυνατότητα να ανταποκριθεί στην κοινωνική και πολιτική του βάση.

Δείτε το σχετικό video: