«Είναι πολύ σημαντικό στην προεκλογική περίοδο να συζητάμε για τα ουσιαστικά θέματα, κυρίως οικονομικής πολιτικής, διότι αυτά είναι που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα. Πολύ σωστά ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ διευρύνει τις ανισότητες, αντί να υλοποιεί μια βασική λογική του φορολογικού συστήματος, τη δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει την άδικη φορολογική πολιτική της ΝΔ. Δεν θα συνεχίσουμε να αμβλύνουμε τις ανισότητες. Για παράδειγμα: Η ΝΔ με το που ανέλαβε την κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει συμφέροντα, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ σε μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες, σε αυτούς που έχουν περιουσία πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Είναι λογικό αυτό, αντί να μη μειώνεις τον ΕΝΦΙΑ και να μην επιβάλεις φορολογία για την πρώτη κατοικία κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο;» είπε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να ελαφρύνουμε, τη χαμηλή και τη μεσαία περιουσία. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι θέλουμε να υλοποιήσουμε».

«Στο θέμα της έμμεσης φορολογίας, δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική υπερφορολόγησης της ΝΔ, που σε μία χρονιά πήρε 4,5 δισ. ευρώ παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά. Θα μειώσουμε το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και θα κάνουμε ελέγχους στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας και φοροδιαφυγής. Τα 4,5 δισ. περισσότερου δημοσιονομικού χώρου θα έπρεπε να επιστρέψουν στους Έλληνες πολίτες».

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την εφαρμογή μιας διαφορετικής φορολογικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας το ακόλουθο παράδειγμα «Όταν η Ε.Ε. ορίζει ότι πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη στον χώρο της ενέργειας και ορίζει ως κατώτερο συντελεστή το 33% και η κυβέρνηση διαλέγει αυτό το κατώτατο όριο, αυτό δείχνει μια πολιτική κατεύθυνση. Εμείς έχουμε άλλη κατεύθυνση… Θα φέρουμε μείωση του φορολογικού βάρους στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και δίκαιη κατανομή των βαρών».

Απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, σημείωσε ότι «από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Βεσσυρόπουλος ή ο κ. Σκυλακάκης δεν έχουν τολμήσει να βγουν σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαζί μου. Δεν τολμούν… Μακάρι να τους καλέσετε και να βγουν!»

Ακούστε το ηχητικό: