«Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία αλλά οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες θα την αναγκάσουν να κάνει τις εκλογές νωρίτερα» εκτίμησε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Ερωτώμενος για την υπόθεση Τράγκα, μίλησε για περίπτωση αφενός «που δεν αφορά το πλήθος των εργαζομένων στο χώρο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, του Τύπου και γενικότερα των μέσων ενημέρωσης, καθώς γνωρίζω πολύ καλά και τις μικρές αμοιβές και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους» και αφετέρου «αποδεικνύει το διάτρητο του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου».

Πρότεινε δε «την κατάργηση της διαδικασίας του “πόθεν έσχες” με τη σημερινή μορφή και την ενσωμάτωση της στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος . Έλεγχος μέσω των φορολογικών δηλώσεων οποιασδήποτε μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και ό,τι δεν έχει δηλωθεί,  να δεσμεύεται αμέσως υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί ειδική υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών – προτείνω να είναι το ΣΔΟΕ – η οποία να ασχοληθεί με αυτές τις περιπτώσεις ώστε να σταματήσει η κοροϊδία. Είναι παράλογο κάποιοι πολίτες που αγοράζουν αυτοκίνητο αξίας 15.000 €, να υποχρεούνται να δικαιολογήσουν και να πληρώσουν παραπάνω φόρο, γιατί δεν προκύπτει από τα εισοδήματά τους η δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτου και κάποιοι άλλοι να αναζητούν που θα φυλάξουν ράβδους χρυσού…»

Αναφερόμενος στην ακρίβεια που πλήττει ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου να είναι πλέον ορατή, μίλησε για τις επικοινωνιακές αστειότητες υπουργοί να φωτογραφίζονται από δικά τους συνεργεία και κάμερες ότι δήθεν ελέγχουν την αισχροκέρδεια, την παντελή αποτυχία των κυβερνητικών στελεχών στις προβλέψεις τους και την πλήρη επιβεβαίωση ότι το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ ήταν απόλυτα ψεύτικο. 

«Ο μόνος τρόπος για να αντιστραφεί η κατάσταση υπέρ των πολιτών είναι η αλλαγή αυτής της κυβέρνησης και οι πολίτες με την ψήφο τους θα την επιβάλλουν. Όσο έχουν την εξουσία, οικονομικοί και λοιποί δείκτες θα χειροτερεύουν. Τα σύννεφα έχουν μαζευτεί και στα εθνικά θέματα έχουν αρχίσει και γκριζάρουν επικίνδυνα».