Χαοτική η διαφορά αντίληψης με το δογματισμό και την ιδεοληψία της ΝΔ και έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ιδίως αυτή την ενεργειακά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, καλεσμένος σε εκπομπή του ACTION 24, λίγες ώρες από την είδηση της εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για εγκληματική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης με την οποία είναι συνδεδεμένοι εκατομμύρια Έλληνες, την ώρα που το κύμα των ανατιμήσεων πλήττει τα νοικοκυριά της χώρας και τα προβλήματα ελέγχου της αγοράς διογκώνονται με τις εναρμονισμένες πρακτικές και τις μονοπωλιακές συμπεριφορές σε τομείς που έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

Για άλλη μια φορά και σε έναν άλλο τομέα, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης η κυβέρνηση επιλέγει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι το κοινωνικό σύνολο. Ενώ λίαν προσφάτως μεγάλος οικονομικός παράγοντας από τον χώρο της ενέργειας μίλησε για επερχόμενη καταιγίδα στην αγορά ενέργειας και για την άνοδο των τιμών στο φυσικό αέριο, η κυβέρνηση επιλέγει να απεμπολήσει τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης. Όπως συμβαίνει στον τραπεζικό τομέα, όπως συμβαίνει με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και σε όποιους τομείς λειτουργούν χωρίς δυνατότητα κρατικής παρέμβασης, έτσι και με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στον τομέα της ενέργειας θα ακολουθηθούν πολιτικές εναρμόνισης τιμών, απουσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για τον καταναλωτή.

Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τον συνομιλητή του βουλευτή της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου – που υποστήριξε πως η ΔΕΗ θα γίνει πιο ανταγωνιστική, πως θα το διαπιστώσουμε μέσω του λογαριασμού και δικαιολόγησε την εν κρυπτώ διαδικασία που ακολουθήθηκε, με τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να μην αναφέρεται καν στο θέμα – να ξανασυζητήσουν τις εκτιμήσεις τους μετά την πάροδο ενός χρόνου, δηλώνοντας πως το ρεύμα θα ακριβύνει.

Κλείνοντας δήλωσε «Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως στο θέμα του σκανδάλου της μεταβίβασης του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO, για το οποίο αναφέρθηκα μέσα στη Βουλή ως πράξη «παράβασης καθήκοντος», έτσι και με τη ΔΕΗ εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον».