Σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων στο θέμα των υποκλοπών, από τη μια πλευρά της προοδευτικής παράταξης που θέλει να βγουν όλα στο φως, και από την άλλη της συντηρητικής παράταξης που τιμώντας τις πολιτικές και οικογενειακές της παραδόσεις επιδιώκει την απόκρυψη, τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALERT τα μεσάνυχτα της Τρίτης 27ης Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης. «Αντί να προστατέψουμε αυτούς που παρακολουθούνται τους μετατρέπουμε σε θύτες. Είναι η μετουσίωση της ανηθικότητας. Εμείς και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, δεν θα δεχτούμε κάποιοι να χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό στα παρακρατικά παιχνίδια τους. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έρθουν όλα στο φως. Το σκάνδαλο βαραίνει τη ΝΔ και όσο και να προσπαθούν διάφοροι δημοσκόποι και εταιρείες, δεν μπορούν να κρύψουν την βαριά πολιτική ευθύνη της».

Αναφορικά με το αφήγημα ότι παρόλο που ο κόσμος δεν έχει πειστεί από τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν το καρπώνεται δημοσκοπικά, ο Τρ. Αλεξιάδης προέτρεψε τη ΝΔ να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. Κάθε μέρα που περνάει, είπε, ο πολίτης νιώθει την αγανάκτηση, αλλά δεν πρέπει αυτή να μετατραπεί σε ψήφο προς την ακροδεξιά όπως έγινε στην Ιταλία, υπάρχει χρόνος ακόμα να κυριαρχήσουν οι προοδευτικές-δημοκρατικές δυνάμεις στη χώρα.

 

Παρέθεσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα που σχετίζεται με τους λόγους που  ανεβαίνει η ακροδεξιά, τη μεθοδευμένη πολιτική των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών πολιτών στις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά. «Αύριο Τετάρτη στη Νίκαια βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία εργαζόμενου σε καθεστώς ημιαπασχόλησης,  με άνεργη σύζυγο και δύο παιδιά. Κάτι τέτοια φαινόμενα θρέφουν την ακροδεξιά και είναι αποτέλεσμα του πτωχευτικού δικαίου που ψήφισε η ΝΔ. Εμείς προστατέψαμε την πρώτη κατοικία και επεκτείναμε την προστασία της και εκεί που δεν υπήρχε. Στέλνουμε το μήνυμα σε επιχειρηματικά συμφέροντα να μην εκμεταλλευτούν αυτές τις καταστάσεις,  διότι θα χάσουν τα λεφτά τους ! Όλα αυτά θα ανατραπούν από την επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Καταλόγισε δε και ευθύνες στην Ε.Ε. καθώς με τις πολιτικές που εφαρμόζει σε σχέση με το εισόδημα των πολιτών και τη στέρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, βοηθά να αναπτυχθούν ακραίες, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες φωνές. «Πρέπει να εφαρμοστούν άλλες κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές και όχι να γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σε ανθρώπους που δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  θα σταθεί δίπλα σε αυτούς τους πολίτες, δε θα τους αφήσει έρμαιο των επιχειρηματικών συμφερόντων, με τις ‘’πλάτες’’ της ΝΔ»

Τέλος αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και στα ανέλεγκτα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας τόνισε: «Η ΝΔ είναι η κυβέρνηση η οποία στο πρώτο 7μηνο του έτους έχει συγκεντρώσει τόσα πολλά έσοδα από έμμεση φορολογία, που ισοδυναμούν με το ποσό από δύο ΕΝΦΙΑ, λόγω αύξησης της τιμής των προϊόντων. Όσο για τα υπερκέρδη που έχουν εισπράξει οι εταιρείες ενέργειας από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022, μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο. Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν όλοι μαζί να φύγει η ΝΔ και ειδικά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από την εξουσία».