Στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ μίλησε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τρύφων Αλεξιάδης, και αφού έδωσε συγχαρητήρια στον παρουσιαστή «που κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό να δεσμευθεί για debate», είπε:

«Μακάρι, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός να γίνει πράξη! Εγώ κρατάω μικρό καλάθι… Μέχρι όμως να γίνουν εκλογές, οι κ.κ. Σταϊκούρας, Σκυλακάκης, Βεσυρόπουλος δεν θα δεχθούν να κάνουν debate με εμένα ή με άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της φορολογίας. Φοβούνται…»

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για αποτυχημένη προσπάθεια του πρωθυπουργού να ψέξει τον ΣΥΡΙΖΑ για μη κοστολογημένες προτάσεις, παρουσιάζοντας την κοστολόγηση και δημοσιεύματα ακόμη και του φιλοκυβερνητικού τύπου που αναφέρονται σε συγκεκριμένα ποσά. Αντίθετα όπως είπε – επιδεικνύοντας σχετικό έγγραφο – με την τακτική του Υπ. Οικονομικών που για άλλη μια φορά έφερε προς νομοθέτηση νομοσχέδιο χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με αφορμή την κυβερνητική προσπάθεια στο τέλος της θητείας της να δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση του νερού και την ακόλουθη προπαγάνδα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ πριν μεταφερθούν στο Υπερταμείο ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ. «Είναι υποκριτικό η ΝΔ να καταγγέλλει εμάς, όταν την Πέμπτη που μας πέρασε ψήφισε τώρα – χωρίς να υπάρχει κάποια δέσμευση σε θεσμούς ή κάτι άλλο – ακίνητα του Δημοσίου να πάνε στην ΕΤΑΔ, που είναι εταιρεία του Υπερταμείου. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, για αυτό φέρνουμε αντίστοιχη τροπολογία στη Βουλή».

Με αφορμή τις μετεκλογικές συνεργασίες, αποκλείοντας τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση τόνισε: « Με όποιο από τα άλλα κόμματα μπορούμε να κάνουμε προγραμματική σύγκλιση, θα το προσπαθήσουμε…»