Μεγάλη χαρά για τους κατοίκους του Κορυδαλλού. Χαρά που καθρεπτιζόταν στα πρόσωπα όσων πλημμύρισαν την πλατεία Ελευθερίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος για τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ.

Την Πλατεία Ελευθερίας την πρωτοείδα το 1972, όταν η οικογένεια μετακόμισε από την Καβάλα στον Κορυδαλλό. Την έβλεπα κάθε μέρα, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο Κορυδαλλού ( στον ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ στην Π. Ράλλη) και αργότερα στο Λύκειο που μεταφέρθηκε εκεί. Τόπος παιγνιδιού, συζητήσεων, διασκέδασης, προβληματισμού, πολιτικών εκδηλώσεων κ.λπ. Θα έλεγα… το σημείο που χαρακτήρισε τη διέλευση από την παιδική στην εφηβική και αργότερα στην περίοδο της ενηλικίωσης. Τόπος όπου έπαιξαν οι κόρες μου και σε λίγο θα παίζει η εγγονή.

Ελπίζω η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ εκεί να συνδυαστεί με απαραίτητους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της περιοχής, την αντιμετώπιση προβλημάτων στάθμευσης, τοπικών συγκοινωνιών κ.λπ.

Ελπίζω, επίσης, οι δομές διασκέδασης να μην μετατρέψουν την περιοχή, όπως έγινε αλλού, σε προβληματική κατάσταση για τους κατοίκους.

Γι’ αυτό, είναι αναγκαίο ο Δήμος να συντονίσει φορείς, βουλευτές και κάθε άλλον που μπορεί να συμβάλει στο να γίνει ο Κορυδαλλός αυτό που οφείλουμε στις επόμενες γενιές.