Καθημερινά η μεσαία τάξη, οι μικροϊδιοκτήτες, οι “νοικοκυραίοι”, αυτοί που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουν το ψεύτικο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ και βλέπουν ότι όχι μόνο δεν θα ανακουφιστούν ή δεν θα δουν ενίσχυση, αλλά ότι από πολιτική επιλογή ενισχύονται μεγάλα και πολύ μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

            Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση, τα στοιχεία από την έρευνα του Ιδρύματος Μικρομεσαίων της ΓΣΕΒΕΕ, τα στοιχεία απασχόλησης από την ΕΡΓΑΝΗ, τη δεδομένη χρονική στιγμή δείχνουν ζοφερά, αλλά “το επόμενο διάστημα θα είναι όλα πιο δύσκολα”, ανέφερε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5 FM” με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Πετρόπουλο. Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ δείχνει ότι 1 στις 7 επιχειρήσεις κλείνουν ή πρόκειται να κλείσουν, και η ανησυχία για τις απώλειες θέσεων εργασίας γίνεται ανησυχία και για την εξέλιξη της οικονομίας της χώρας, συνέχισε ο Βουλευτής και αν συνδυαστεί με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου που δείχνουν 1 δις ποσό απλήρωτων φόρων από φορολογικές υποχρεώσεις και κατασχέσεις σε 1.270.000 ΑΦΜ περίπου, το μέλλον δείχνει δυσοίωνο. Φτάνει να υπολογιστεί ότι το τελευταίο εξάμηνο κάθε έτους έρχονται οι φορολογικές υποχρεώσεις 8,2 δις περίπου, που αφορούν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας και ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει τις προηγούμενες δεν ξέρουμε τι σχεδιάζει για τις επόμενες φορολογικές υποχρεώσεις, οι δε πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις λόγω χρεών στις τράπεζες, στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

            Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επόμενης περιόδου θα είναι η κρίση του εισοδήματος που θα έχουν πάρα πολλά νοικοκυριά αλλά κυρίως η κρίση του ιδιωτικού χρέους, τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

            Η κρίση που έρχεται, συγκρινόμενη με την κρίση των ετών 2010-2014 έχει διαφορετικά στοιχεία, καθότι τότε υπήρχε τουρισμός, οι επιχειρήσεις μπορεί να εμφάνιζαν μικρότερους τζίρους, αλλά ήταν ανοικτές. Τώρα πολλές δεν πρόκειται να ανοίξουν, οι άνεργοι δεν θα μπορέσουν να μπουν ούτε στο ταμείο ανεργίας, αφού δεν θα έχουν τα απαιτούμενα ένσημα και ενώ υπάρχουν δυνατά αναπτυξιακά εργαλεία, υπουργοί αποκαλούν τις επιχειρήσεις “ζόμπι”, μιλούν για μπαταχτσήδες και δηλώνουν πως δεν θα ενισχύσουν αυτές που δεν έχουν να προσφέρουν στην …ανταγωνιστικότητα. Είναι οι ίδιοι που ενώ οι προβλέψεις τους περί ύφεσης κυμαίνονται από 0 έως 10%, ενισχύουν σκανδαλωδώς και χαρίζουν φορολογικές υποχρεώσεις σε ορισμένες επιχειρήσεις, επιφυλάσσοντας για την πλειονότητα των πολιτών μνημόνια κορωνοϊού.

            Ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα πρέπει με συνεχείς παρεμβάσεις να αναδεικνύει στους πολίτες τις δυνατότητες που υπάρχουν αλλά και την προοπτική ενός άλλου δρόμου. Η μόνη απάντηση σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, ευνοώντας κολλητούς και τα δικά τους παιδιά και που παραβιάζουν πλέον το Σύνταγμα, είναι οι αγώνες μας, χρειάζεται συντονισμός, οργάνωση, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φτάσει η αλήθεια στους πολίτες και θα τους ξανανικήσουμε, κατέληξε ο Βουλευτής.