Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων KONTRA NEWS ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε  στην κάλπη της 15ης Μαΐου και την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα μέλη του κόμματος, από τη βάση «Δεν αντιγράφουμε αυτά που έκαναν άλλα κόμματα στο παρελθόν, που όποιος πέρναγε απ΄ έξω από την κάλπη, έμπαινε και ψήφιζε. Είναι σημαντική διαδικασία να εκφραστεί η βάση του κόμματος, θέλουμε ένα δυνατό ΣΥΡΙΖΑ στην τελική μάχη που έχουμε  τους υπόλοιπους μήνες που θα μπορέσει να κρατηθεί ο κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση. Πολύ σημαντικό οι πολίτες να στείλουν σαφέστατο πολιτικό μήνυμα την Κυριακή, πολύ σημαντικό να στείλουν πίσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ, του ΕΝΦΙΑ και όλων των άλλων προβλημάτων».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τον ΕΝΦΙΑ, μίλησε για την προπαγανδιστική τακτική φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων που σκόπιμα διαρρέουν πληροφορίες που πηγάζουν από το Υπουργείο Οικονομικών, περί μεγάλης έκπτωσης αλλά «όταν συζητήθηκαν οι αντίστοιχες διατάξεις στη Βουλή και ζητήσαμε το αυτονόητο, την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία να τεκμηριώνει ότι οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι 360 εκατομμύρια, αποκαλύφθηκε ότι Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου δεν υπάρχει ! Και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν μόνο διαρροές.  Κατέθεσαν σήμερα τροπολογία στις 8 παρά είκοσι για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί άμεσα, ενώ εδώ και μια εβδομάδα μας λένε ότι είναι έτοιμα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ…»

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη δημοσκοπική διαφορά των 7-8 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και στην παρωδία συνεδρίου της ΝΔ  «Με τόσα ψέματα που έχει πει αυτή η κυβέρνηση, με τόση παραπληροφόρηση, με τόση εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, με την κάλυψη, τη στήριξη και την υπεροπλία που έχουν στον χώρο της ενημέρωσης πάλι καλά που έχουμε τόση διαφορά και δεν έχουμε καμιά διαφορά 20-30%. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Μητσοτάκης ας μην φοβάται τις δημοσκοπήσεις. Ο δημοσκοπήσεις του δίνουν μεγάλη διαφορά, ας προχωρήσει έστω και τώρα σε εκλογές όπως ζητούν βουλευτές του και όπως φάνηκε και από το συνέδριό του. Συνέδριο όπου ο προηγούμενος πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Σαμαράς μίλησε και διαφώνησε καθαρά πολιτικά με την γραμμή του κόμματός του, ο δε προ-προηγούμενος πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός δεν μίλησε καθόλου…»