Με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με ανθρώπους του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής κοινότητας, με αφορμή την ισοπεδωτική για τον χώρο τους κρίση και την απαράδεκτη αντιμετώπιση τους από τη μεριά της κυβέρνησης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμεττείχαν οι: Tζένη Αρσένη Σκηνοθέτης-Θεατρολόγος, Βαγγέλης Βελώνιας Στιχουργός, Νίκος Δαφνής Σκηνοθέτης-Ηθοποιός, Γιάννης Ζωιτάκης Μουσικός, Θοδωρής Κοτονιάς Τραγουδοποιός-Moυσικός, Παντελής Κυραμαργιός Τραγουδοποιός-Moυσικός, Νικόλας Μαύρος Μουσικός, Σάκης Νικολετόπουλος Μουσικός, Πένυ Ξενάκη Ερμηνεύτρια, Νατάσα Παπαδοπούλου Ερμηνεύτρια, Μαρία Σταυρανουδάκη Μουσικός, Βαγγέλης Χατζησίμος Τενόρος.

Tον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν: ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χ.Φωτιάδης, ο αναπληρωτής γραμματέας Β.Σταυρόπουλος, οι Βουλευτές Β’ Πειραιά, Ν. Κασιμάτη ,Τ.Αλεξιάδης, Γ.Ραγκούσης και η συντονίστρια του τμήματος πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αγωνίες και τα αιτήματα των ανθρώπων του πολιτισμού και της δημιουργίας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η ολόπλευρη στήριξη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της τέχνης και του πολιτισμού και παρουσιάστηκαν οι 5 άξονες που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης στον πολιτισμό.