ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΔΑΚΗ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5”

ΠΗΓΗ

«Αν στόχευαν στην ανακούφιση της κοινωνίας, θα θεσμοθετούσαν αφορολόγητο όριο ΕΝΦΙΑ ή και μείωση της φορολογίας σε καύσιμα κίνησης και θέρμανσης»

«Η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να ελαφρύνει ή να εξαφανίσει το φόρο από τους έχοντες το μεγάλο πλούτο κι όχι να βοηθήσει τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες που είναι πνιγμένοι στα χρέη της πανδημίας», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο αν. τομεάρχης φορολογικής πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά, Τρύφωνας Αλεξιάδης.   

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι παροχές που ανακοίνωσε ο κύριος Μητσοτάκης, είναι κάτω από 500 εκατομμύρια. Έστω όμως να δεχθούμε σαν υπόθεση εργασίας, ότι η κυβέρνηση βρήκε χώρο 3.5 δισεκατομμυρίων για να κάνει παροχές. Σε αυτό το χώρο, δεν χώρεσε κανένα μέτρο για 2.5 εκατομμύρια συνταξιούχους, ούτε για τους εργαζόμενους, ειδικά αυτούς του δημόσιου τομέα που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας. 

Στα μέτρα Μητσοτάκη, δεν αναφέρεται πουθενά κανένα μέτρο ή θέσπιση, για τον ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό, όπως ζητούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όλους αυτούς που η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα. 

Ακόμα και για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή προς τις επιχειρήσεις που ακούμε να λένε τα κυβερνητικά στελέχη, παραλείπεται η αναφορά στο ότι η μείωση αυτή προβλέπεται για τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη ενώ οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν έχουν κέρδη και παλεύουν για να επιβιώσουν.

Αν η κυβέρνηση και ο κ Μητσοτάκης ήθελε να ανακουφίσει την κοινωνία και να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις, θα θεσμοθετούσε αφορολόγητο στον ΕΝΦΙΑ που να συνδέεται με την περιουσιακή κατάσταση του πολίτη και την αξία της πρώτης του κατοικίας. Θα μείωνε την έμμεση φορολογία στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, ωφελώντας τους πολίτες και την οικονομία που θα γινόταν πιο ανταγωνιστική.  

Η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να δώσει παροχές 3.5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα μεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά δεν το έκανε, υλοποιώντας την ταξική της επιλογή». 

utm_source=clipboard&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252Fuser-899349255%252F15-09-21-105-5-mp3