ΠΗΓΗ

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας του Podemos.gr
O πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μίλησε στο Podemos.gr και τη δημοσιογράφο Μαύρα Σαραντοπούλου για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

 

“Έρχεται χειρότερη κρίση από το 2010 – 2020”
Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης σχολιάζοντας το τέλος του τρίτου κύματος της πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών και τις επιπτώσεις του στην οικονομία υπογράμμισε πως “έρχεται μπόρα”. “Βλέπουμε πως έρχεται μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε κοινωνικό και σε οικονομικό επίπεδο χειρότερη από αυτή που περάσαμε το 2010-2020”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η κυβέρνηση δίνει πολλά σε λίγους και λίγα σε πολλούς”

Σχολιάζοντας τις λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης και την αδυναμία της να χειριστεί την κατάσταση τόνισε πως παρόλο που “είναι δύσκολο να κάνουμε αντιπολίτευση πάνω από φέρετρα”, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι “η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και κάνει προπαγάνδα αντί να καταλαβαίνει το πρόβλημα και να λαμβάνει τα σωστά μέτρα”.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να πορεύεται “με σπατάλη με χρήματα του λαού με φαινόμενα διαφθοράς τα οποία έχουμε καταγγείλει πολλές φορές”.

“Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ ζητάμε αυτά που έχουμε προτείνει εδώ και ένα χρόνο να γίνουνε πράξη. Εδώ κι ένα χρόνο ζητάμε ενίσχυση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα κι όχι να κάθεται να παρακολουθεί”, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την έξαρση των φαινομένων ανομίας, ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι “η κυβέρνηση εκλέχθηκε πουλώντας παραμύθι για νόμο και τάξη”. “Φαινόμενα σαν την δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραιβάζ συναντάμε σε χώρες τρίτου κόσμου”, υπογράμμισε.

“Επίσης έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας και επεισόδια στο κέντρο των πόλεων με ευθύνη πολλές φορές της Αστυνομίας. Δεν θα χαρίσουμε την αστυνομία στην κυβέρνηση δεν είμαστε απέναντι στην Αστυνομικό. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η αστυνομία σώμα καταστολής”, υπογράμμισε.

Ακολούθως , μιλώντας για το αποτυχημένο μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η ΝΔ σε θέματα Υγείας, Οικονομίας και Παιδείας σημείωσε πως…

“Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ποια είναι η πολιτική της ΝΔ και ποια του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Είμαστε το μεγαλύτερο Αριστερό κόμμα στην Ευρώπη. Έχουμε κοινοποιήσει εδώ και καιρό τον απολογισμό της κυβερνητικής μας περιόδου. Έχουμε δημοσιοποιήσει τη διακήρυξη αρχών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Έχουμε παρουσιάσει τις προγραμματικές μας θέσεις. Ο πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουμε διάλογο με τη κοινωνία, ενώ η ΝΔ δεν κάνει διάλογο. Παρουσιάζουμε το σχέδιο για την οικονομία και το σχέδιο του ιδιωτικού χρέους”, τόνισε υπογραμμίζοντας πως η ρύθμιση των χρεών που κληροδότησε στις επιχειρήσεις η πανδημία βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Ρύθμιση των χρεών ως προς το δημόσιο – εφορίες – ασφαλιστικά ταμεία.
Ρευστότητα από τράπεζες.
Ολιστικό σχέδιο ρυθμίσεων στο τέλος της πανδημίας.
Κλείνοντας, ευχήθηκε για τις μέρες του Πάσχα που έρχονται…

Παρότρυνε τη κοινωνία να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ λέγοντας χαρακτηριστικά…

“Κανένα αρνί δε γλίτωσε το σούβλισμα βελάζοντας”

Άρα χρειάζονται αγώνες κι αντίσταση σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν.

“Πάντα μετά από μια δύσκολη περίοδο έρχεται η Ανάσταση”