Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης, στην εκπομπή “Ανατρεπτικό Δελτίο”

Η ΝΔ επιλέγει την ένταση, επιλέγει τη σύγκρουση, ενώ εμείς ζητούμε τη συνεννόηση

Ζητήσαμε να συζητήσουμε για το θέμα των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο. αλλά η κυβέρνηση επίλεξε την ένταση και τη σύγκρουση. Έκανε όμως κι ένα καλό. Οι πολιτικές δυνάμεις που “δεν έλεγαν ούτε καλημέρα”, υπέγραψαν κοινό κείμενο και δημιουργούν πολιτικό μέτωπο απέναντί της.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν λαϊκή εξέγερση.

Όπως τιμήσαμε την 28η Οκτωβρίου, θα τιμήσουμε και αυτή την επέτειο, Όπως τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα την 28η Οκτωβρίου, κατέθεσα στεφάνι στο μνημείο του Καραϊσκάκη στη Σαλαμίνα και στη συνέχεια μαζί με συντρόφους στο Μνημείο των Σαλαμινομάχων.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα , που δεν αφορά μόνο το Πολυτεχνείο ή την πανδημία, αλλά τα πολιτικά μας δικαιώματα. Να θυμίσω ότι στο Πολυτεχνείο και σε άλλες εξεγέρσεις του ο ελληνικός λαός πάλεψε για την ελευθερία του, αν λοιπόν η ΝΔ δεν το καταλαβαίνει, είναι σαφές τι θα βρει μπροστά της.

Δεν μπορεί να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση με την παράταξη που έχουμε διαφορετική οικονομική πολιτική , που εξυπηρετεί συμφέροντα, που δεν θέλει την πολιτική συνεννόηση