Σημεία της συνέντευξης του Τρ. Αλεξιάδη στην εκπομπή «Tonight» του ACTION 24

Με αφορμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, την αξιοπιστία της κυβέρνησης και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

H κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την τετραετία αλλά θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές νωρίτερα.

Να σας θυμίσω δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι η ακρίβεια θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο; Την αντίδρασή του σε δημοσιογράφο όταν πριν λίγους μήνες τόλμησε να τον ρωτήσει για την ακρίβεια; Την απάντησή του ότι είναι μίζεροι αυτοί που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια;  Είναι στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις χωρίς να μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα της έκρηξης του πληθωρισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που θα αναγκαστούν να προσφύγουν σε πρόωρες εκλογές.

Οι πολίτες μας παροτρύνουν για μια πιο δυναμική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα.

Ελπίζουμε να παραλάβουμε αποθεματικό τουλάχιστον σαν και αυτό που παραδώσαμε, διότι έχουμε ανησυχητικές πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όταν την τελευταία φορά από το βήμα της Βουλής ερώτησα τον κ. Σκυλακάκη “Πείτε μας πόσο είναι το αποθεματικό;”, δεν απάντησε».

Σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τη διαχείρισή του τότε και τώρα:

Είναι καλό ο πολίτης να θυμάται τι αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και πως το διαχειρίστηκε και τι αντιμετωπίζει η ΝΔ τώρα. Δεν συγκρίνεται η μια κατάσταση με την άλλη, τότε υπήρξαν  ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μέσα σε μια χρονιά. Να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς και την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και να απαντήσει η κυβέρνηση στις καταγγελίες ευρωπαϊκών οργανισμών για “pushbacks” και παράνομες επαναπροωθήσεις. Το τοίχος στον Έβρο δεν αντιμετωπίζει τα φαινόμενα πνιγμών οικογενειών και μικρών παιδιών, αλλά ούτε το χτίσιμο των συνόρων των χωρών συνάδει με το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Για τη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Δεν είναι δυνατόν μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία απειλείται με πόλεμο από γειτονική της χώρα, να δίνει έστω και ένα πιστόλι τεχνολογίας του 1970 και του 1980. Διότι αυτή τη στιγμή κανένας ευρωπαϊκός θεσμός δεν εγγυάται την προστασία της χώρας μας. Η εμπλοκή της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο, ήταν λάθος. Υπάρχουν στρατηγικά συμφέροντα και με τη Ρωσία. Το ίδιο λάθος είχε επαναληφθεί έναν αιώνα πριν, με την εμπλοκή μας σε πολέμους που δεν ωφέλησαν την χώρα και τη στιγμή που στην Τουρκία δεν επιβάλλουν κυρώσεις ευρωπαϊκές χώρες και θεσμοί. Ο πρωθυπουργός δυστυχώς στο εξωτερικό δεν αναφέρει καν  τις  λέξεις  «Τουρκία» και «κυρώσεις». Είναι λάθος προσέγγιση της εξωτερικής μας πολιτικής». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά εθνική συνεννόηση αλλά και απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχετικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα:

Εφόσον οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ προβάδισμα, όπως υποστηρίζουν οι κυβερνώντες, τότε δεν έχουν λόγο να μην κάνουν εκλογές. Έχουν αποτύχει και στα οικονομικά και στα εθνικά ζητήματα και όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τον Ελληνικό λαό. Οι δημοσκοπήσεις πολλές φορές στο παρελθόν έχουν πέσει έξω.  Η  πραγματική δημοσκόπηση είναι η πολύ δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός κάθε μέρα και αυτή είναι που θα αποτυπωθεί στην κάλπη όποτε και αν γίνουν εκλογές.