ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “BRAINSTORMING”

Σημεία της συνέντευξης:

Δεν ακολουθούμε τη μηδενιστική και ακραία προσέγγιση που ακολουθούσε η ΝΔ, τον καιρό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα θέματα, από τη συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τα θέματα της οικονομίας.

Δεν υπάρχει συντονισμός στην κυβέρνηση, αλλά υπουργοί που διαψεύδουν ο ένας τον άλλο, που δεν συνεννοούνται μεταξύ τους, που λένε πως δεν μπορούν κάνουν τίποτα για την ακρίβεια, που δίνουν λάθος εικόνα στην αγορά.

Τι σημαίνει η δήλωση Χατζιδάκη “θα γίνει στον ΕΦΚΑ, ότι και στη ΔΕΗ” ; Δεν έχουν καταλάβει την αγανάκτηση των πολιτών, είδατε τι έγινε στην Καστοριά που η ΝΔ πήρε πάνω από 50% στις εκλογές.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εκτείνονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού ως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο καύσιμο κίνησης και θέρμανσης.

Έχω ζητήσει να ενημερώσουν τη Βουλή για συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία καταθέτοντας σχετικό έγγραφο με ερωτήματα. Δημοσιεύματα σε φιλικά προς κυβέρνηση ΜΜΕ για εκατομμύρια κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δισεκατομμύρια απλήρωτων φόρων δεν ταιριάζουν με την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Να παρουσιάσουν τα στοιχεία που ζήτησα στη Βουλή.

Στην …ενδιαφέρουσα πρόταση του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου “Επειδή θα προκύψουν κέρδη στις εταιρείες που παράγουν ενέργεια και οι οποίες ανήκουν σε πολύ μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, θα πρέπει να φορολογηθούν με ένα έκτακτο φορολογικό συντελεστή μόλις κλείσει αυτός ο κύκλος”, ο Τρ. Αλεξιάδης σχολίασε “Να χειροκροτήσω τον νέο φόρο που φέρνει η νέα κυβέρνηση!”