ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΚΕΧΑΓΙΑ “ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 FM

Επιλογή της και ταυτόχρονα πλήρη αδυναμία να απαντήσει στα δημοσιεύματα μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων ή στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή κ. Κύρτσου, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολιάζοντας τη θεματολογία των ημερών, που σε ζητήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας, στελέχη της κυβέρνησης προτιμούν την επίθεση σε δημοσιογράφους ή τις παροτρύνσεις «μην γκρινιάζετε», ενώ δεν απαντούν και «κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο».

Σε συνέντευξή του, στην εκπομπή της Βούλας Κεχαγιά στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5» μίλησε για την ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να ευνοήσει τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ατομικές περιουσίες πάνω από 1 εκατ. ευρώ, την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ, τη διεύρυνση της απαλλαγής φόρου στις δωρεές από τις 150 στις 800 χιλιάδες ευρώ, τις υπέρογκες αυξήσεις στα διοικητικά στελέχη του ΕΦΚΑ. Η μείωση φόρων δικής της επιλογής δεν περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, δεν περιλαμβάνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ψεύδεται όταν μιλάει για δημοσιονομικό εκτροχιασμό που θα προκαλέσουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο, δήλωσε και δεν είναι δυνατόν να ακούγεται πως «δεν υπάρχουν περιθώρια» όταν έρχεται η συζήτηση στις δαπάνες που αφορούν κοινωνικές ανάγκες. 
Υπενθύμισε ότι στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν τα ίδια πρόσωπα και πολλοί από αυτούς που πρωταγωνίστησαν και οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξοπλιστικές δαπάνες, οι οποίες ενώ είναι αναγκαίες για την άμυνα της χώρας, κατά το παρελθόν οδήγησαν και σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στην αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων. «Οι αμυντικές δαπάνες πρέπει να είναι σύμφωνες με τα αιτήματα των αρμόδιων επιτελείων και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και να μην εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες», δήλωσε ο Τρ, Αλεξιάδης και αποκάλυψε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα αφενός οι δαπάνες για την άμυνα φτάνουν στο 3,8% του ΑΕΠ, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 2% που προβλέπει η Βορειατλαντική Συμμαχία για τα μέλη της και υπέρτερο ακόμη και από αυτό των Η.Π.Α., αφετέρου οι πληρωμές τους ανέρχονται στο ποσό των 642 εκατ. κατά μέσο όρο ετησίως από φέτος έως το 2029 !

Κλείνοντας τη συζήτηση επί δημοσιονομικών θεμάτων, ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στα εφιαλτικά νούμερα που προκύπτουν από δημοσιοποιημένα στοιχεία και δείχνουν την αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τους απλήρωτους φόρους των 5, 8 δισ., τις κατασχέσεις σε λογαριασμούς οφειλετών που μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο έφτασαν στα 1, 3 εκατ., τις απλήρωτες υποχρεώσεις στον ΕΦΚΑ και στις Τράπεζες, τις υποχρεώσεις μεταξύ ιδιωτών ή μεταξύ επιχειρήσεων, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που αναφέρονται  σε περίπου σε 4 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου. Στοιχεία που παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα και όχι αυτήν που χτίζουν επικοινωνιακά τα κυβερνητικά στελέχη με πομφόλυγες περί αύξησης των καταθέσεων, για την οποία φοροτεχνικοί δημόσια μιλούν περί αύξησης την περίοδο της πανδημίας λόγω χρημάτων που μπήκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων ή φυσικών προσώπων και τα οποία δεν τους αναλογούσαν. «Έχω προκαλέσει επανειλημμένα και έχω ζητήσει μέσα στη Βουλή  τα στοιχεία που να το αποδεικνύουν, πόσα ΑΦΜ, την κλιμάκωση των ποσών κ.λπ. Δεν απαντούν, φοβούνται να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα».