ΠΗΓΗ

Αλεξιάδης στο «Ραντάρ»: Η ΝΔ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε θέματα γκρίζων οικονομικών συναλλαγών

Εχουμε μια κυβέρνηση που εκεί που θέλει βρίσκει λεφτά για να τακτοποιήσει διαπλεκόμενα συμφέροντα και συγκεκριμένους επιχειρηματίες, δηλώνει στο «Ραντάρ» ο Τ. Αλεξιάδης.

Η κυβέρνηση, μέσα σε 11 μήνες, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε θέματα γκρίζων οικονομικών συναλλαγών, υποστηρίζει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, κάνοντας λόγο για «απευθείας αναθέσεις, αλλαγές νόμων και τοποθετήσεις… δικών τους παιδιών».

«Να δοθεί επιτέλους μια λύση» για τους χιλιάδες συνταξιούχους, που σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, ταλαιπωρούνται με αφορμή τα «αδήλωτα» αναδρομικά των συντάξεων, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περιμένουν ακόμη από το Υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση, ορισμένοι για απαλλαγή από τη διπλή φορολόγηση και οι υπόλοιποι για απαλλαγή από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

«Να θυμηθούμε τι υποστήκαμε την περίοδο 2015-2019 ως κυβέρνηση που μας κατηγορούσε η ΝΔ για τις συντάξεις και τώρα κάθονται πάνω στο μαξιλαράκι και το διαχειρίζονται όπως θέλουν», τόνισε ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ύφεση στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν τον κορωνοϊό», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης. «Έχουμε επιλέξει να αφήσουμε εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης εθνικά θέματα και προσφυγικό. Βάζουμε πλάτη εκεί, δεν έχουμε τη λογική… Βάστα γερά, Γερούν. Ή να πηγαίνουν σε εκδηλώσεις του Ερντογάν στελέχη της ΝΔ…», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον Τομέα του Τουρισμού, πρότεινε η κυβέρνηση να βγάλει ένα βίντεο με τον υπουργό Τουρισμού να διαμένει σε ένα ελληνικό ξενοδοχείο «και να πείσει τους τουρίστες».

«Είναι διαφορετικό να τοποθετηθείς ένα πολιτικό πρόσωπο σε πολιτική θέση κι άλλο ένα κομματικό φίλο στο Δημόσιο», επισήμανε, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι με τα χρήματα του Δημοσίου».

«Αυτά που γίνονται είναι απαράδεκτα. Εχουμε μια κυβέρνηση που εκεί που θέλει βρίσκει λεφτά για να τακτοποιήσει διαπλεκόμενα συμφέροντα και συγκεκριμένους επιχειρηματίες», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε: «Οι δημοσκοπήσεις δημιουργούν ερωτηματικά. Η ΝΔ ήταν πάντα… μπροστά, ακόμα και όταν βγήκαμε κυβέρνηση. Υπάρχουν κάτι περίεργα… Για παράδειγμα, δεν βλέπω το ερώτημα – μάλλον το ξεχνάνε ή τους ξεφεύγει – αν η κυβέρνηση πάει σε εκλογές, τι ποσοστό θα πάρει;» και κάλεσε την κυβέρνηση «πριν εφαρμόσει τα μνημόνια» που έρχονται, να τα θέσει στον λαό, κάνοντας εκλογές.

«Αν βρήκαν ευκαιρία με τον κορωνοϊό να μας βυθίσουν σε μνημονιακές πολιτικές, θα μας βρουν απέναντι», ξεκαθάρισε.